fredag 19. oktober 2012

Det går litt treigt i varmen...

Jada, vi har vært på Kanariøyene ei stund selv om vi ikke har skrevet om det. Ligger nå i Puerto Mogan for skikkelig makeover på båten.

 Sliper skroget helt ned under vannlinja og på med 5 lag epoxy og deretter et bunnstoff som skal holde i 10 år.. Lager davitter på targabøylen, fiskestangholdere, supert solseil / bimini, ny lazybag, skifter alle skroggjennomføringer og alle slanger til toilett. Nå er vi lei drittlukta :-), men den kommer nok igjen etter et par uker.

Har vært mye sammen med TimeOut og Hebe og vært i kontakt med Enzo - Vi  koser oss også mellom måltidene...  Trives imidlertid ikke med båten på land i den travle fiskehavna - den har liksom ikke noe å gjøre der. Masse avtaler å inngå på alt arbeidet som gjøres av andre enn oss... og vanskelig bare å stå å se på... det blir nok en råd med det etter hvert. De begynner ikke på båten før mandag - i mellomtida har den fått 6 dagers tørk. Det hadde ikke grodd så mye - så vi kan ikke skylde på det når vi blei forbiseilt...

Ellers er Enrique og MayLee fantastiske norsktalende folk som har kontakt med all verdens håndverkere og orger avtaler for oss, men beslutningene må vi selv ta - og det er ikke alltid like lett - verken med farger, valg av bunnstoff, bronse messing eller syrefast (det ble messing) etc

Båtlivet er hardt - og det er rimelig tøffe tak å måtte kjempe seg gjennom markedet for å rekke tidsnok fram til doen på havnekontoret (når vi ikke kan bruke vår egen) Eller står utfordringene i kø - hvilke restaurant skal vi spise på - hvilken rett - hvor er det svalest skygge, skal vi skifte anoder i dag - i morgen eller neste uke, har vi nok øl i kjøleskapet i tilfelle folk fra noen av de 15 andre norske båtene eller noen av de 3-4000 norske turistene som vandrer i gatene kommer innom?

Vi sier det stadig - det er ikke mange som hadde klart dette like godt som oss - ikke mange som er like tøffe og like lite A4-som oss. Vi forstår nesten ikke hvor vi får kreftene fra, men jeg lover at 12 timers søvn hver natt - en god bok - litt morrakaffe og en kald en utover dagen når det virkelig begynner å steke kan selv få idrettshelter til å klare et slik tøfft langturseilerliv.  Vi gleder oss til Antarktis - der forventer vi at hverdagsstresset og de daglige utfordringene bli langt mindre. Ship o hoi - og vi har fri mandag også.


Ingen kommentarer: