onsdag 16. oktober 2013

I dag seiler vi til New Zealand

Overfarten er beregnet til ca 9 dager. Vi skal til Wangarei, men gjør kanskje et innsjekkingsstopp i Opua helt nord på nordøya.
Været ser greit ut, men man ser jo ikke så mange dager fram. Det er et bare høytrykk som kan gi oss greie forhold - ihvertfall første del av turen. Vi drar på nordvestsiden av Minerva Reef for seinere å få nytte av en ventet vinddreining. Siste del av turen kan se ut til å gå i motvind og da må nok motoren hjelpe til.
Vi seiler som vanlig (siden Hiva Oa) sammen med Steve og Nona i Corvidae. Også Supermolly vil ligge i feltet da de satser på å reise seinere på dagen. I går gikk Bravo som vi traff på Suwarrow samt noen marlinfiskere i store yachter. Vi er m.a.o. ikke aleine der ute.

Litt spente er vi på om den nye styrewiren og overgangen til endestykket på den holder. Den ble krympet på her i Nukualofa, men vi er svært usikre på jobben som ble gjort.
Vi har dog en plan B hvis den ryker nemlig autopilot,
en plan C hvis autopiloten ryker - droppe endestykket og lage en løkke på wiren som vi nå har laget en halvmeter for lang nettop til dette bruk .
En plan D hvis alt går til hel..... Nemlig nødror - som vi nå har laget styreanordning til slik at vi kan bruke tau og blokker og likevel styre med det vanlige rattet.
Vi er m.a.o. godt forberedt.
Båten er vasket under - det krever myndighetene i NZ. Papirer oversendt tollvesenet i NZ. unlatelse med å gjøre dette kan gi høye bøter - endog fengsel... Spennende hvor mye de finner ombord som ikke er lov å ta inn i landet - f.eks er popcorn dødssynd...

Riggsjekk foretatt, olje og filterskift, ny sjøvannspumpe, reparert watermaker, montert 5 ladestasjoner for div utstyr (slipper nå masse ledninger på kartbordet) laget fårikål, knekkebrød og bakt kanelboller.

Forøvrig er fårikål i båt ikke det lureste. Per lette lenge etter gasslekkasje helt til det gikk opp for han at det ikke var propanlukt, men kål som hang i lufta....


Sendt fra min iPad

Ingen kommentarer: