onsdag 6. november 2013

Landkrabber

Nesten emigrert - føles det som når vi nå har hver vår mobiltelefon med lokalt nummer og bil til å farte rundt i landet med.  Vårt lokale nummer er: 0220847796  (Fra Norge er nummeret 0064220847796)


Telefonen er nyttig for å få i stand alle avtaler med diverse forhandlere og fagfolk når skuta nå rustes opp for neste etappe hvor nå den måtte gå. I dag fikk vi tilbud om skifte av stående rigg - og er i tenkeboksen. Skifte er vanlig etter 10 år, men samtidig er vår båt ikke seilt så mye - eller er den kanskje det?  Vi har møtt flere båter med rigghavari og det er ikke veldig hyggelig, likevel har vi hørt om flere som har 1 -3 år gamle rigger som har røket. Vår har jo holdt i 12 år så hvorfor skal den ryke nå??? Det blir nok til at vi skifter likevel - men usikre på om vi har noen sikrere båt av den grunn.

Styrekabler er skiftet - autopilot gjennomgått - saltvannspumpe skiftet og reserven overhalt.
Varmeveksler og ferskvannspumpe skal åpnes og overhales og det samme med den originale dynamoen. I tillegg skal vi lage utsug for tømming av toilettank til egnet avfallsstasjon, sjekke rorlager, og bytte dybdesensor. De to siste krever båten på land. Det blir nok derfor ikke så lange turer rundt omkring i vår fine gamle bil før vi reiser til Norge.

Når vi er i Norge skal et amerikansk par fra båten Bravo bo i Oda, da deres båt skal plukkes fra hverandre i noen uker. Bra for Oda som får selskap og utlufting og bra for Bravo-folket som får et sted å bo.

Ingen kommentarer: