lørdag 21. juni 2014

2. døgn på havet mot Australia - bedre og bedre dag for dag...

15:59.36s
162:00.35e
 
Total distanse: 1250 nm
Utseilt distanse 2. døgn: 320 nm
Gjenstår: 930 nm
 
kl 1100 lokal tid
kl 0000 UTC
kl 0200 i Oslo
 
i utgangspunktet skal det vel ikke være lett og bevee seg jorda rundt – fra kontinent til kontinent. Vi kan skrive under på at det ikke er bare lett, at det til og med er ganske slitsomt til tider når ingen ting står stille – verken dag eller natt, verken kaffekopp, doskål eller seng. Det fine er at da går det stort sett bare en vei – det blir sikkert bedre – og det ble det en stund det andre døgnet.
 
Vind ligger nå (kl 1100 3. døgn) rundt 22-26 knop og bølgene/svell  rundt 1,5 m, medstrøm gjør at vi nå har seilt i 8.3 knop en stund, så nå begynner det å bli greiere å bevege seg i båten. Full kaffekopp klarer alikevel å spinne rundt og spres i cockpit som dermed trenger en rundvask... alltid noe å finne på i ein seilbåt på skrå.
 
Man får igjen for å være litt lat og trøtt... i natt var det pga vind og bølger mer konfortabelt å seil litt sydover... de andre båtene holdt stort sett kursen, så idag har vi jobbet litt hektisk på morgenkvisten for å nærme oss de andre. Vi liker å være rundt 1-2 nm fra hverandre og i natt ble det opp mot 15 nm avstand. Nå har vi klart å ta igjen de andre, brukte motor og fikk dermed ladet litt i samme slengen..
 
Skippern får seg en veldig tiltrengt sovestund. Forøvrig funker sjøsyketabletter bra som sovemedisin.
 
Middag: Durado (fisk) i green curry med ris – veldig godt..
Fisking:Det blir ikke fisking på noen dager.. må tømme kjøleskap/-svin for fersk- og boksemat samt noe tørrvarer før vi entrer Australia.. Der er det strengt ift. hva man kan ta med av mat inn i landet.
 
 
 

Ingen kommentarer: