søndag 31. mai 2015

Rolig natt - litt dynamoproblemer - regnefeil på ankomst

Oppdaget en løs anode på forbruksdynamoen, men lading ser foreløpig ok ut. Dynamoen ble skiftet på Trinidad ankring eller havn – vi har alt vi trenger ombord og har gjort det en gang tidligere – i Scotland.
Den franske seilbåten har holdt følge med oss i hele natt – og vi går nok sammen til en havn i Messinastredet.
Forøvrig har vi nok bommet 12 timer når skippern regnet ut ankomst til en på fastlandet NØ for Sicilia. Nå kommer vi til å få hele stredet på nattestid, men det virker egentlig ikke så vanskelig. Dog må vi i tillegg beregne strøm som setter 4.8 knop i dag – enten med oss eller mot oss når vi er der. Tipper det ender vi legger oss i Messina en eller annen gang i natt eller i morgen tidlig for å bytte dynamoen slik at vi slipper få noe problemer med den oppover atlanterhavskysten.
 
I går hadde vi langvarig besøk av en liten trekkfugl ombord – den kom helt inn i cockpit og satt på akterdekket helt til ut på morgenkvisten.
Elisabeth så også halen på en hval – akkurat da den dukket 30m fra båten.
 
Bacon og egg til frokost når kapteinen stod opp kl 1100 etter hundevakta. Vi lider ingen nød, men har noen sjelekvaler med hva vi gjør etter Messina.
Det er fortsatt et godt værvindu til å seile helt til Gibraltar ca 1100 mil fra Sicilia. I godt vær er det ikke noe problem – problemet er å stoppe og så få lengre ufrivillig stopp pga venting på været som her lett kan bli mye og rett i mot – akkurat nå er det med...
 
Som sagt – vi vet ikke hva vi gjør før vi gjør det, men har laget en rekke alternative ruter tilpasset forskjellige værforhold, men legger vi først ut på den lange ruta – som fort vil ta opp til 10 døgn – har vi ikke så mange fluktmuligheter under veis slik vi ser det nå. Vi kan imidlertid gjøre en stopp på Sardinia – og et er nok uansett nødvendig for å ha fulle dieseltanker.  Alt dett drives av at Portugalkysten burde vært seilt i mai – i forhold til dominerende værforhold i det området. Vi satser imidlertid på at vi kan gjøre det i juni / juli – slik det ser ut som det blir nå.
 
 
 
UTC kl 11.15
38:05.58n
017:07.29e
Vind 135 grader
6.6 kt  motorseiling
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer: