onsdag 12. august 2015

Nordsjøen – 34 nm igjen til norsk farvann

Kl 15.35 norsk tid onsdag 12. august 2015
57:51.8n
000:59.6w
 
Drog fra Invernness i går kl 1200 norsk tid. Fin seilas fram til utpå natten hvor vi måtte hjelpe til med motor. Nå er det stille – ingen seil, bare masse oljeplattformer og forsyningsskip. 
Rett som det er besøk av megastore delfiner – bootlenose? og masse forskjellig sjøfugl. I natt gikk kikkerten i golvet og noe har blitt skjevt. Per har svettet i noen timer, nå kan vi bruke den, men ser dobbelt.... ikke så lett å være selvlært optiker...
 
Det er varslet dårlig vær – mye vind i mot i det øyeblikk vi kommer til Lindesnes. Vet ikke hva vi gjør, må egentlig være i havn til kl 2000 torsdag kveld.
Har to viktge "konferanser" vi skal rekke i løpet av helga / uka. Først Brasilkonferansen i Portør og så Stillehavskonferansen ikke så langt unna...
 
Gjermund, Angelica og Håvard samt, Maria, Jo, Birk, Billie og Mikkel venter oss.
Deretter mye båtrydding før 60 årslag og deretter fetter og kusinetreff i Sverige – så er vi HJEMME.
 
Går sannsynligvis til Egersund – Farsund – eller Mandal og blir ett av stedene til vi lørdag?? går det siste døgnet til Portør.
 
Når vi drog fra Scotland ba vi kystvakta om en radiosjekk – når de hørte vi skulle til Norge tilbød de å varsle norsk coastguard om forventet ankomst Mandal. God service må jeg si, men vi drar vel kanskje ikke til Mandal hvor de venter oss fredag morgen. Vi får melde fra når vi vet mer.
Forøvrig hørte vi Tjøme radio og "favorittdama" vår på radioen for noen timer siden. Det var veldig hyggelig etter mer enn tre års radiotaushet fra den kanten.
 
Mye roligere med lange leg, enn spurting fra havn til havn – vi kan virkelig like fleredagers turer – da roer det meste seg – vi får gjort litt småvedlikehold – sovet – lest og spist boksemat
Aller best når vi i tillegg slipper høre motoren, men akkurat nå har vi ikke særlig valg – hvis vi skal ha landkjenning før det blir ubehagelig feil og mye vind.
 
 
 

Ingen kommentarer: