søndag 26. februar 2012

Akterlugaren krymper og byssa utvides

Ok - vi er glad i å spise god mat - dessuten har en av oss lakenskrekk. Konsekvensen ble å lage større bysse og mindre akterkabin - den er uansett megastor på en Bavaria Ocean.
En av sitteplassene i akterkabin har nå blitt til skap - og tre kjøkkenskuffer i byssa har blitt betydelig utvidet :-)  Endelig en utbedring som koster hundrelapper og ikke 1000-lapper.
Så mye større skuffer ble det plass til i Bavarian - Gamle og nye skuffer.
Ikke mange rette vinkler i en båt - vil ikke si hvor lang tid vi brukte på å lage dette som er starten på et skap over en sitteplass i akterkabin.
Prøveoppsetting

Godt med skikkelig snekkerverkstedutstyr. Kåre Sand Treindustri har sponset oss med tilgang til lokaler og spesialverktøy.

 2 kommentarer:

Trond sa...

Imponerende snekkerarbeider!!
Kunne dere lagt ut litt info om materialvalg, overflatebehandling osv. På bildene ser jo dette ut som innredning som kommer rett fra verftet.
Forøvrig flott hjemmeside. Er bokmerket. Skal følge dere når dere reiser på tur.

Hilsen Trond (han med Bavaria 38 som lå i vinteropplag på Vallø rett i nærheten av dere for et par år siden)

Elisabeth og Per sa...

Kjempehyggelig tilbakemelding, Trond - så den ikke før nå.

Vi har brukt 15 mm mahognifiner, mens frontlister er i helved mahogny - det siste var temmelig dyrt pr meter, men jeg vet nå at det kan skaffes billigere.

Det er beiset en gang med Hempel mahognay colour beis (bruk bare et strøk ellers blir det vel mørkt) før det lakkes med 2 strøk Epifanes blank klarlakk. Det er pusset forsiktig ned mellom lakklagene med 240-papir (tørt eller vått) Første strøk er tynnet 50% med epifanes tynner - det neste lite eller ingen ting. Vi tok et tredja lag blankt, men det ble for blankt - fant bare epifanes silkematt, men det ble for matt. Siden vi hadde igjen så mye blanklakk endte det med det hele veien, men vi skulle avsluttet med Epifanes rapid clearlakk (iflg importøren)

Akkurat i skrivende stund sluttfører vi skapet vi har laget med lokk i toppen - der limer vi tynn mahogni eller teakfiner på kantene av den 15mm tykke plata.
Lærte tips av nabo møbelsnekkeren. Trelim på plate og ferdigskåret finerremse (som papir) - la det tørke helt. Sett den tynne lista på kanten som om det skulle vært kontaktli - og stryk over med varmt strykejern.

Vet ikke om det virker, men skal prøve akkurat når jeg avslutter dette innlegget :-) God helg.