onsdag 28. mars 2012

Langtur - og de indre endringer det fører med seg

Forrige uke deltok Per på sitt nestsiste ledermøte i Hole kommune. I lunchpausen inviterte han på et lite foredrag om forberedelsene til turen som vi står foran.
En av de andre tjenestelederne i kommunen - Sofie barnehagestyrer, sender hver fredag ut en mail til sine ansatte - denne fredagen ble vår tur en liten del av fredagsbrevet.

Sofie skriver til de barnehageansatte:

"Jeg vil også berette om en opplevelse jeg hadde denne uken på ledermøtet. IT-leder Per og hans sambo og kollega, Elisabeth, skal ut på jordomseiling alene i en seilbåt. Per presenterte litt om dette på ledermøtet, mens vi spiste formiddags og det var så imponerende at det må fortelles om. De drar første mai og de er de eneste to mannskapene om bord. For fem år siden hadde de aldri satt sine bein i annet enn en robåt og nå har de tatt alt som er av kurser og sertifikater i føring av seilbåt for å dra jorda rundt. De har tre alternative ruter og ikke bestemt hvor lenge de skal være borte, minimum et år. Kanskje støter de på sjørøvere av et verre slag enn de som graver ned skatter i vår barnehage. (Dette kan kanskje bli inspirasjon for videre jobbing med prosjektet til Marthe og barna.) Per og Elisabeth trenger forresten leieboere i huset sitt mens de er borte. Godt ikke alle har slike ville drømmer. Tro om de har planlagt hvordan de skal takle de indre endringene som må skje og som ikke synes utenpå når de kommer tilbake!"

Morsomt - og hun stiller et vanskelig spørsmål: "Tro om de har planlagt hvordan de skal takle de indre endringene som må skje og som ikke synes utenpå når de kommer tilbake!"

En langtur går neppe upåaktet hen - og mye vil skje - også med oss. 
Vi er åpne for det meste, og håper vi har mer kunnskap, mer klokskap, og større toleranse og innsikt når vi kommer tilbake.... 

1 kommentar:

Terje sa...

Sender en takk og en hilsen til Ole Arne for god hjelp og
nyttig kunnskap vedrørende " targaprosjektet" på
Sy Promise.