søndag 25. november 2012

Hyggelige svensker - og andre gode kontakter

Hyggelige svensker finnes overalt - for noen dager spiste vi lunch med en globetrotter som nettopp hadde lest Hemingways "Den gamle og havet" Den skulle han forære meg i morgen hvis vi satt på samme utested kl 1100. Skjønner ikke helt koblingen, men jeg er jo interessert i havet.... ;-)
Det ble en lang og hyggelig lunch - At Bjørn Lundkvist driver forretninger i Senegal og Gambia, og i tillegg kjenner norsk og svensk konsul i den delen av Afrika er heller ikke å forrakte neste gang vi kommer til Afrika.
På kvelden ble vi sittende på en liten bryggerestaurant og se på de små åpne fiskebåtene som kom inn etter 2 døgn i sjøen - med stor fisk. Da traff vi kakkerlakkutryddermannen fra Portugal som delte internett med oss i flere timer. Også han ba oss ta kontakt hvis vi kom i trøbbel på Cap Verde eller i portugisisktalende land.
Vi bygger stadig opp et større og større kontaktnett - har faktisk en egen skinninnbundet bok til dette.
Har også begynt å få råd om kryssingen og hvor i Brasil e.l. det kan være lurt å ankomme først. Men det er jo som alltid - har noen hatt en dårlig erfaring - så deler de den gjerne, mens alle de de som er fornøyd skriver ikke alltid om det. Vi reiser til slutt vår egen rute - og som regel er det vær og vind eller andre tilfeldigheter som avgjør. Uansett - det er ikke lenge til vi kaster loss igjen - men ruta... ja den er vel ikke helt klar ennå - OG FORTSATT KUNNE VI TEiNKT OSS NOEN SOM PÅ SATELITT SMS SENDTE OSS LITT OPPDATERT VÆRINFO UTFRA VÅRE DAGLIGE POSISJONER PÅ DENNE SIDEN  http://blog.mailasail.com/sy-oda#map


2 kommentarer:

Thore sa...

Hei
Hyggelig endelig fa litt tid til a lese fra reisen deres.
Traff Hans Lange sist torsdag, han har jo seilt over til Brazil, kanskje noen gode raad. Jeg skal forsoke sende dere oppdatering pa vaeret. Ellers nyt livet paa Cap Verde.
Sne her i dag.!!
Brgds Thore.

Unknown sa...

Supert Thore - vi legger ut pos på mailasail hver dag kl 1200 (etter planen) og SMS til iridiumen er nok den raskeste tilbalemelding til oss :-) Ikke føl deg forpliktet - men det er veldig velkomment!!