mandag 26. november 2012

Vi er ikke i Norge

... det er noen ganger lett å glemme.
I dag var vi ute etter en 2 m lang planke - helst 25 cm bred og ca 20-24 mm tykk som vi skulle binde langs rekka for å feste reserve dieselkanner i.
Det er lite skog her - svært lite, med da vi så det lå et båtverksted hvor de reparerte trebåter rett ved siden av der vi vanligvis legger jolla vår, ble vi svært optimistiske med tanke på å få tak i plankestumpen vi trengte.

De hadde alskens verktøy på verkstedet - høvler og sager i alle fasonger - og de drev og byttet bordkledning på en 17 fots fiskebåt. Men en planke til salgs - nei det hadde de ikke - om vi kunne bestille - ja, men det tok nok mer enn en uke... det som er helt selvfølgelig og veldig enkelt for oss hjemme - er slett ikke så enkelt på ei lita øy langt ute i Atlanteren.

SÅ TIL DERE LANGTURSELERE SOM LESER DETTE: Ta med dere det dere kan komme på å trenge og en god del til - selv pussegarn er vanskelig å oppdrive, men T-skjorter duger...

Senere på kvelden satt vi på Tortuga Beach - flott sted på Boa Vista. Vi kom i prat med et italiensk par som viste seg seg å drive en bar 50 meter fra der jolla vår vanligvis ble dratt på land - vi hadde felles kjente i Stefania Righetti Nielsen - og bareieren hadde seilt jorda rundt for få år siden.... verden er ikke stor.
I morgen blir det barfrokost - og besøk på byens vaskeri med en skipssekk med klær, men før det siste skal vår italienske venninne ringe en snekker hun kjenner og høre om han klarer skaffe oss en fenderplanke...
No stress - alt tar tid - men alt ordner seg for snille barn

Ingen kommentarer: