tirsdag 23. april 2013

Overfarten til Galapagos

En lang og flott overfart er dessverre over, men ankring på Galapagos er heller ikke å forakte. Her svømmer sjøløvene rundt båten mens blåfotede havsuler og pelikaner styrtdykker i vannet.
På land møtes vi av små og store iguaner, mens store rokker ligger og soler seg på sandbunn på grunt vann.

En Sailfish som var 266cm lang ble kleppet inn i Oda et par dager før vi ankret opp i Villamil, på Isabela Galapagos - den gav mat i flere dager og restene gikk til haien. En kjemepeopplevelse som både er filmet og fotografert - heldigvis hadde vi vidvinkel for fisken var huge! Dagen etter tok vi en djevelrokke på ca 1 m i diameter, men den tok vi ikke opp i båten, men sendte tilbake i dypet. Det tok oss en time å sveive inn uhyret. Selve seilingen var krevende med hard kryss og mye strøm samt en thunderstorm som var litt i kraftigste laget.... All elektronikk har overlevd sitt opphold i metallboksen som er beregnet for dette og også Katrine har kommet til hektene. ;-) Vi fikk verken bruk for redningsflåte eller brannslukningsapparat. Nå nyter vi bare (dyre)livet på Galapagos og planlegger noen utflukter i dagne som kommer. Oda er innvilget 20 dagers opphold på øya, men vi må hele tiden ligge i samme havn og ta utfluktene via forskjellige turguider på øya.
Vi har trives veldig godt med vårt crew onboard, og håper de fortstter sammen med oss til flybillettene kaller dem tilbake til Norge. Stor takk til Alf og Katrine for superhyggelig selskap og aktiv deltakelse i seilingen.

Ingen kommentarer: