mandag 22. april 2013

SMS from 881631570543@msg.iridium.com

kl 0900 norsk tid. Vi somler oss inn i nattemorket sammen m Felice til ankring pa Isabella. Sjøløver snøfter i nattemørket og den 1m store djevelrokka er glad for at vi gav den friheten. Det samme er Katrine

3 kommentarer:

Thore sa...

Gratulerer med nok en fin seilas, dere e goe.
Håper dere får et fint opphold på Isla Isabela, Galapagos, før neste laaaaaange etappe.
Trusa i blokka blir seilertips for mangel på avlastere eller ødelagt sådan. "Ha godt med reserve dametruser".
Det ville vært fint med type og stoffkvalitet. ( det er vel ikke kevlar?)

Thore sa...

Er dere så heldige å få med skipslegen og fruen på den neste leg også.?? Vet at han har permisjon. Kjenner vikaren hans, hun var med oss på båttur i Australia ( omgangsvenn av min sønn Sigurd)
Jeg ymtet frempå at jeg også kanskje kunne mønstre på hvis ønskelig etter behov men da mister dere "været til sjøs" da. Nei, saken er den at jeg høyst sannsynlig har "pådratt" meg "Menieres" (Alf forklarer) og 4 av 5 siste flyreiser har jeg fått akutt svimmelhetsanfall. Rett og slett jævlig. Fremkaller kvalme, med etterfølgende brekninger og voldsom oppkast. Så flyturer styrer jeg unna. Ser ut til å være vanskelig å finne spasialister på dette og mangel på behandling. Hvis skipslegen skulle ha kjennskap til noe tar jeg imot tips med stor og ærbødig takknemlighet.
Tenke seg til, her har jeg fartet verden rundt i hele mitt aktive yrkesliv, og når jeg så har en gyllen anledning til å pensjonere meg før tiden så får jeg dette å "dra på".
Jeg har utsatt planen om å seile sørover til neste sommer. Kanskje det har blitt en bedring. Bruke sommeren ned til Middelhavet, og finne et brukbart sted til overvintring. Fra den rette siden kan man jo bruke tog/buss/bil hvis man mååå hjem en tur på vinteren.
Vel. Hvis dere vil ha meldinger neste leg, kunne jeg ønsket Dato/tid for avgang og destinasjon (navn/pos) da får jeg tid til å legge det inn i RayTech planneren min, og kan "passe" bedre på dere. Men når det er sagt så ser jo seilforholdene helt supre ut for neste leg. Det blir rom slør for BB halser hele veien. Etter den kan dere melde dere på VOR 13/14. Gleder meg til dere når Australia, der har jeg noen "stalltips", fra Townsville og Hamilton Island (Whitsundays) til Sydney.
Kos dere, take care, we'll keep in touch.

Elisabeth og Per sa...

Hei Thore - denne så jeg først nå - og legen er hjemme igjen. Dritt m sykdom, man vet tydligvis aldri hva som kan ramme en. Derfor er det viktig å ha kvalitedstid hver dag - og det bestemmer vi jo litt selv.

regner med at neste leg starter tirsdag 7 eller onsdag 8. Vi vurderer gå til Gambier først for å få ennå bedre vind (og 900 mil ekstra pyttpytt) men vet ikke ennå. Gir beskjed på nettsiden og oppdaterer kartet hver dag. Kanskje får vi følge av en annen (raskere båt) et stykke på veien - de får værruting av Mats Frivind - og vil nok dele litt m oss, MEN VI VIL VELDIG GJERNE HA FRA DEG! På forhånd takk. Nyt våren i Norge.