torsdag 5. september 2013

Det var nesten...

Niuatopatapu er som nevnt ikke verdens navle, men en utrolig flott lagune med en helt konisk vulkan rett på utsiden av lagunen. Det er ikke mange båter som er her pr år sammenliknet med de andre ankringsplassene i Stillehavet. Heldigvis var vi bare fire båter her når det skjedde...
 
Vi har tidligere fortalt om vår reparere-reimskive-prosjekt.... når ting er reparert må det prøves om det virker. Det gjorde vi!
Motoren ble startet og vi satt begge under dekk og sjekket om dynamo, reimskive, reimer og lading fungerte som de skulle. Alt så bra ut og vi bare koste oss over at vi endelig hadde lading igjen.
Så hørte vi en skrapende lyd... akkurat som om ankerkjettingen berørete skutesida – samtidig fikk vi et oppkall på kanal 16 fra den danske båten Anaconda, som heldigvis var bemannet " Oda, are you aware of your boat are circling around"
 
Båten var satt i gir – og etter kartplotteren å dømme hadde den gjort to komplette sirkler med en diameter på nær 80 meter før vi fikk satt motoren i fri – alt mens vi kontrollerte hva skjedde under dekk. Mer enn flaks at det var så få båter i ankret opp og at vi ikke traff noen av de tre andre som allerede var der....
Ennå en grunn til å feire...
 
 

Ingen kommentarer: