onsdag 20. august 2014

Pulau Leti - Vi behandles som konger

Torsdag 14. august
UTC 00:51
 
08:09.64s
127:39.73 e
 
Ankom Leti Island hvor Elonnaisa allerede lå ankret opp. Stor bukt med plass til mange båter, men også her svært bratt ankring nær revet. Oda fant nok etter hvert den beste plassen på en korallslette med dybder fra 8-15 meter, men lite sand.
 
Etter hvert var vi sammen med 6 båter Stormvogel, Elonnisia, MouseKattie, Solstice, Escape
 
Her ble vi noen dager og fikk igjen en velkomst og opplevelser man kan skrive bøker om. Vi tar det kort her: Invitert andre kveld på fiskemiddag på stranda – det var "taxisjafføren" vår som inviterte og som selv dykket etter fisken på natterstid med hawaislynge. Etter tre timer ved bålet på stranda kom han endelig i sin lille kano og med båten full av fisk. Vi var 6 båter (14 hvite) og en del innfødte som spiste i de sene nattetimer...   Neste dag 17. august er Indonesias nasjonaldag – de feirer sin frigjøring som egen stat fra 1945.
Ble kjørt til festplassen om morgenen – helt fram til scenen der generalene satt – plassert på stoler rett foran scenen, når militærparade og etterhvert flere timers dramatiske danseshov med sverd og lanser begynte. Regionsjefen holdt egen tale for oss og det ble tatt tusenvis av bilder. Det tok oss en time og bevege oss fra scenen og til den ventende bilen 150 meter unna for "Alle" skulle ha bilde av oss sammen med seg selv. Vi følte oss som popstjerner – og den 69 frigjøringsdagen til Indonesia går nok inn i historien som den feiringen der 14 hvite deltok
 
Det er helt surrealistisk å være her på disse avsidesliggende stedene. Fortsatt er de aller fleste kristne (protestanter 80% og katolikker 20 %) nesten ingen muslimer, men det endrer seg nok snart etter hvert som vi beveger oss vestover.
 
Vi snorklet  - og oppdasget at vi ikke hadde anoder igjen etter at de ble skiftet for ca 4  mnd siden i New Zealand. Dermed måtte dykkerutstyret opp og de ble skiftet. Vi visste at på neste ankring var det krokodiller – så der var det lite aktuelt å dykke, mens det på neste igjen var 25 meters dyp på ankringa – noe som gjør det vanskelig hvis man mister verktøy...
Fantastiske koraller – det gjør vondt å anklre her – for det er ikke til å unngå at koraller brytes i stykker av ankerkjettingen. Den satt forøvrig ganske kronglete til inni kroallsprekker og under store hjernekoraller, så vi forventet mye styr med å komme løs, men det gikk greit så lenge man bruker tid og hele tide haler kjettingen loddrett.
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer: