fredag 19. juni 2015

Fredag 19 kl 1300 - Døgn 1 på havet - vi går direkte til grensa mellom Spania og Portugal

UTC 11:00 fredag 19 juli 2015
36:24.85n
003:38.31w
 
 
Snart på utsiden av Malaga – Gibraltar imorgen ca kl 1400
Vurderte sterkt å stoppe i Marbella, men havnevgiftene er dyrere enn leiebil og hotel så vi går til Huelva.
Har hatt flott seiling på dagtid, men motorseiling på natt og nå er det blanke og null vind.
 
Hval og delfiner i havet og spektakulert flystevne over land.
Alt vel – litt mye bølger som skrudde båten i går – så vi måtte håndstyre en stund for å spare autopiloten. Spridde seil med 15 – 20 kt rett bakfra og bølger på 2-3 m skrått bakfra.
Kartet er oppdatert pr nå "Her er vi"
 
En stor takk til Conny og Jon Terje som tok så vel mot oss og spanderte stor bursdagsmiddag på Elisabeth (og meg) i Denia. Min bursdagsgave er allerede nevnt – ny viftereim og en ekstrabolt til dynamoen. I tillegg fikk hun hele bursdagsnatta i senga – da Per tok hele nattevakta.
 
Stadig pan pan meldinger på radio – det siste var ettersøk etter en seilbåt mellom Tunis og Gibraltar.
 
Blir heavy vær inn Gibraltarstredet om noen dager – så godt å ha en plan som gjør at vi slipper 30-50 kt i nesa. Vi drar til Huelva og finner oss et sted å ligge, mens været gjør seg ferdig. I mellomtida leier vi bil og kjører til Marbella for å besøke barn og 2 barnebarn, Slik er ihvertfall planen nå.
Spaniakysten er for dyr for oss – blir mer en transportetappe nå så vi kommer til La Coruna til 8. juli hvor vi kanskje får mannskap oer til Irland (Jon Terje)
Underveis skal vi også kanskje få solgt watermaker, som vi har blitt så glad i, men som er vel mye dyr luksus å ha i hjemlige områder.
 
Ship o hoi 
 

Ingen kommentarer: