lørdag 4. juli 2015

20 nm vest av Sines

Avreise Albufeira 0930 fredag. Vi har kjempet oss rundt Cabo de San Vicente (Sagres) i ettermiddagstimene i går.
Det var grov sjø og vind og strøm tvinget oss sydover, men etter en del anstrengelser med vann over dekk, klarte vi komme på kurs mer nordover. (i en periode var det fristende og bare følge vær og vind – da hadde vi endt på Kanariøyene  
 
Seilte med to rev i storen og hardvindsfokk.
Vi holdt ca 20 nm fra land mesteparten av tiden nordover og er nå ca 20 nm vest av Sines med kurs ca 320 grader. Satser på å gå vest av trafikkseparasjonssonen rundt neste kapp.
 
Vi har brukt weatherrouting fra Predictwind som virker ganske god, men vi har jukset litt i svingene ved å motorseile deler av tida for å holde ruta. Nå er vi fem timer foran rute og regner med å bruke totalt 4.5 døgn Albufeira – la Coruna dvs vi er framme på kvelden en gang tirsdag 7.
 
Da står oljeskift og (kanskje) demontering og pakking av watermaker for tur.  Den skal selges til norsk langturbåt som snart er på vei sydover. (Anita – send oss sms på +881631570543 fra iridium.com hvis du leser dette, for å bekrefte om det er aktuelt eller ikke.
I La Coruna kommer Jon Terje Bruun ombord – han skal være med å seile "sjarmøretappen" over Biscaya – Scilly island – Irland, hvis han ikke har trukket seg etter å ha lest værmeldinger Uansett blir det ventetid i La Coruna for oss etter en 4-5 døgn seilas og vi vet at det er den siste biten som blir hardest.
Admiralen sover nå – hadde vakt fra 05-08 og Per nyter lange atlanterhavsdønninger – bare 9 kt vind og av og til et delfinbesøk – motorseiling ... og snart er kaffen klar...
 
37:59.03n
009:21.96w
SOG 5.4 kt
COG 320 gr
UTC 8:37
 
 

Ingen kommentarer: