søndag 5. juli 2015

Dette er ikke lett....

Dette er ikke lett – skikkelig bankekryss siste døgn. Værrutinga ville ha oss mer enn 100 mil fra land, men vi tenkte vi kunne gå mer rett på vær og vind – det har vi gjort siden i går ettermiddag, men nå legger vi om kursen litt da vi omtrent stopper opp i hver bølge selv med motor på 1900 rpm.
 
Men for å ta noe hyggelig førswt:
Lørdag formiddag var fantastisk med rolige atlanterhavsbølger – lange og rolige. Vi slapp ut fisksnøret og etter noen timer hadde vi et skikkelig napp. Allrid spennende hva som er på kroken i det store havet. Det tok 30 min før vi kunne se det – fikk bare inn noen cm om gangen. Til slutt kleppet vi en 11 kgs yellowfin tuna og fikk den trygt ombord!!! Det er ny tunarekord for oss. Utrolig hvor sterk den er og at fiskeredskapen holdt.
To ryggfileer tok nesten den plassen vi har i fryseren, vi tok de andre to fileene også, men klarer vel aldri spise den opp innen 3-4 dager.
Før dette hadde vi langvarig besøk av 8 delfiner og deretter så vi plutselig flere hundre av dem – det nærmest kokte på det slette havet. Har aldri sett så mange før. Ungene deres var de morsomste – de hoppet kjempehøuyt, men hadde ikke helt lært seg å lande ennå så de landet på halen. Litt av et skue.
 
Etter filetering og vakumpakking stod vask for tur – det blir litt av et blodbad på akterdekk når en så stor fisk skal gjøres opp – og klærna våre ser ut som vi kommer rett fra fronten.
 
I mye sjø hører admiralen alltid nye lyder – denne gang hørtes det ut som luft og vann bobler i rør. Per har teorien om at det blir mye luft under båten i så sterk og høy motsjø, me det hjalp ikke så mye å endre kurs heller. Vi er ennå ikke sikre på ha som er hva, men Per ble kommandert i motorrommet for å sjekke for n'te gang. Da oppdager jeg at en av de 6 skruene som holder gearkassa til motoren var helt skrudd løs – og ved nærmere sjekk var også alle de andre løse, men ikke helt... Det rister mye i en motor som går døgnet rundt og disse har vi aldri dratt til før, men nå ble det gjort i siste liten.
 
Midt oppi dett drev Elisabeth og bakte brød og lagde youghurt. Så de som tror at langturseiling bare er ferie – har helt rett :-)
 
Motoren svetter også litt mer olje enn vanlig i fronten (har vært helt tett i tre år) – her er det sikkert også, i beste fall,  noe løse muttere et sted. Det tas når vi kommer til land..
 
Seil er tatt opp og ned – og stagseilet på dekk må tas fra dekk – i 2-3 meter sjø – er ikke det lett og i hvertfall ikke tørt. At sjø som slår over dekk og når helt fram til luka også renner ned i salongen gjør ikke innklimaet tørrere. Men ellers er alt bra!
 
På sånne strekk lurer vi av og til på hva vi driver med... men det er fort glemt når man får fisk av slikt kaliber – kaffen er klar og vi har melkesjokolade, eller vi har fått en god varm dusj. Tips til Jon Terje: Du vil bli høyt elsket hvis du har med deg G35 til det ferske brødet.
 
39:32.670n
010:53.333w
UTC 10.07
Søndag 5 juli 2015
 
ETA La Coruna onsdag rett før midnatt (men det kan godt bli et døgn seinere....)

Ingen kommentarer: