fredag 16. mars 2012

Mannskap - rutevalg

Det skjer fortsatt mye... Først og fremst har vi hatt møter med potensielt mannskap den siste tida - både på Kanariøyene til Cap Verde og fra Cap Verde - Brasil  samt  fra Sør Amerika og ut i Stillehavet har vi mannskap.(1 stk på hver etappe)

Kanariøyene - Cap Verde
Her blir en av de første ,Oda-veteranene Carl Erik Bergwitch-Larsen med. Han har tidligere seilt med oss på vår aller første tur fra Stavenger og seinere over til Skagen. De tre første døgnene er han alltid stødig bak roret - da innetilværelsen ikke frister :-)


Cap Verde - Brasil eller Cap Verde - Caribien
Finn Hugo ble vi kjent med under en 11 dagers seilas i Caribien i februar 2010. Sommeren samme år - kom han på et par dagers varsel, til Loussimouth i Scotland og seilte med oss tilbake til Norge over Nordsjøen. Der fikk han også sin jomfrudåp med å styre båten aleine ut en trang og strømfull havn.
Dette er ingen smågutt - hån står i cockpit og rekker godt over bommen når arbeid skal utføres i den høyden. I byssa er han også et unikum - dessuten har han snart gjort oss klare for doktorgrad på bananfluer... Det eneste han ikke kan brukes til er å handle inn forsyninger sammen med Elisabeth - det blir for tungt for båten...

Sør-Amerika - Antarktis
Jakob??

Stillehavet
Alf og Katrine ønsker å mønstre på h.h.v. på Chilekysten og på Påskeøya. De er forberedet på at det like gjerne kan bli et eller annet sted i Stillehavet da tid og sted er en vanskelig ting å planlegge så lang tid på forhånd. Alf har ønske om lange strekk og Katrine ønsker sikkerhet og varme - vi kan by på begge deler :-) (men kanskje litt etter Påskeøya)

Enten forlater vi Chilekysten i februar - april 2013 eller Panama i mars 2013.
For Alf som er doktor - og som må skaffe vikar, kan planlegging by på noen utfordringer.
Uansett skal vi på en prøvetur til Skagen sammen - helst med nattseiling - før vi forlater hjemlige trakter. Med doktor og sykepleier ombord føler vi oss trygge på at hjelpen er nær når vi skjærer oss på fiskekniven...

----------------------------
Vaksiner
Vår doktorvenn har sørget for at vi har fått de siste nødvendige vaksiner og fornyet gamle som trengte oppfriskning. Dessuten har han påtatt seg ansvaret for å pakke medisinkista...

Meteorologikurs og to kvelder med seilere i verdensklassen
Vi har også fått pint inn tilsammen 4 kurskvelder de siste 2-3 uker - hvorav 3 i regi av Asker seilforening. Det har vært spennende og lærerikt.

Kontakt med Mads Christensen i frivind.no
Mads er meteorologiguru for mange norske og utenlandske seilere. Vi har spurt han til råds om mulighet til å krysse til Brasil før orkansesongen i Nord Atlanteren er over - det vil nemlig gi oss tid til å besøke svært sydlige strøk før sommeren dere nede er over og høststormene blir enda hyppigere. Foreløpig er vi nok litt usikre på hvorden vi skal tolke rådene vi har fått.
Viktigst er at det ikke er umulig, men at det vil bety en del motorkjøring for å komme oss raskt over strekket fra Cap Verde og over ekvator i et godt værvindu.
Det er sjelden orkaner i dette området, men det er likevel her de fødes før de feier over Atlanteren fram til midten av november mnd.

Time will show, men Finn Hugo er klar fra november.

Biscaya-bukta. England - Spania eller Frankrike - Spania
Dette strekket har et dårlig rykte, men hvis man velger avgang fra England eller Frankrike bør det ikke være noe problem å finne et godt nok værvindu til å komme greit over. Her er det mulig å ta med mannskap... Hørte jeg noe fra deg Carl Erik? eller Sverre? eller Avventura?

Portugal - Madeira - Kanariøyene
Her det mulig å fri til oss

Kanariøyene Cap Verde - 5 dager - Carl Erik


Magellanstredet - Sør Georgia - Antarktiske halvøy - Magellanstredet - Stillehavet
Erfarne seilere med fleksible tidsplaner som er eventyrlystne nok - kan kontakte oss. Jakob?

2 kommentarer:

Mrceb sa...

Biscaya er ledig ja...!? Det skal vi snakke mere om asap:) Ellers begynner dere å imponere meg med læringskurven;)

Elisabeth og Per sa...

asap pleier å bety raskt - jeg har allerede avklart det med generalen i Ringåsen - så det er bare å trå til.