søndag 8. april 2012

Sjølivet er i gang

Påskeaften fikk vi besøk av mannskapet på SY Promice - en Bavaria 40 AC med Thomas og Terje som fast mannskap. Gutta har jobbet mye med båten for å forberede den til langtur. De starter et par mnd etter oss - så vi er litt foran i løypa foreløpig. Påskeaften var det full bryggefest i Oda - fram til klokka 0400!! Super samarbeidsmiddag ble påbegynt kl 0200 og vi stiftet også bekjenntskap med (særlig Per) en islandsk flaske som het Brennivin. Den satt - og neste arbeidsdag ble litt kort ;-) Elisabeth har nå vokset store deler av båten og sammen har vi montert ekstrautgang fra sjøvåannsinntak på badet med slange til kommende saltvannskran i byssa. Dette kan også enkelt gjøres om til reserve kjølevannsinntak til motor hvis seildrevet f.eks skulle tette seg med en plastpose e.l. og dykking ikke er tilrådelig. Smart synes vi ;-)

Strømuttak
Tre ekstra strømuttak i salong er montert - seinere kommer et i cockpit og et i hver lugar.

Tømming av dieseltank fra bunn
Vi har i tillegg montert en anordning hvor vi lett kan tømme laveste del av dieseltanken for vann mv. Det er utprøvd og tanken var overraskende nok helt fri for vann!

Nødror
Nødror har fått en festeanordning slik at det ikke kan ramle av - i tillegg er det laget feste for liner til blokk akter slik at vi kan styre det med f.eks vinsjene.
Vi avsluttet dagen med årets aller første prøvetur - alt virket som det skulle og særlig roret var tydelig lettere å håndtere.

Ingen kommentarer: