fredag 25. januar 2013

Ferdig med papirmølla i Brasil

FERDIG! Til tross for at vi manglet tollpapirer.... Tollsjefen tok saken i egne hender og ordnet det som skulle til før oberstgeneralmajorførsteløytnantsturmbandfuhrher Eduarda i Brasil Navy lot oss reise videre. Uten disse papirer kunne vi fått store problemer i neste land - nå er de i boks! Bare fem kontorer - noen kilometer jogging mellom dem - totalt 3,5 timer! Salut! 

Vi fortalte aldri at vi kom fra Natal, da vi der droppet myndighetsbesøkene. Vi har mao vært ute å seilt fra Fernando de Norohna til Belem i 30 dager... Det er nok teknisk mulig å bruke så lang tid hvis man bare seiler på masta.... eller hvis man først seiler mot Antarktis ombestemmer seg og snur nordover igjen.... Heldigvis reagerte ingen på seilingstiden - så vi slapp unna dekkhistoriene...

For å slippe ytterligere runder med myndighetene må vi forlate Belem innen natt til mandag - litt synd, da det er mye mer å oppleve på dette stedet. Hvor vi reiser videre vet vi ikke. Surinam frister, men Elisabeth er ikke veldig glad i moskitos - og dette er virkelig moskitokysten.....  Uansett går turen mot Tobago. Watermaker lekker, og høytrykkspumpa starter ikke og vann trenger vi. Har ikke fått tid å se nøye på den ennå, lar seg nok løse. Strømaggregatet starter, men stopper etter 5 sek. Antakelig kommer det ikke nok bensin fram hvis ikke det er noe elektronikktull. Klarer oss uten i verste fall.  Trinidad er nok stedet for å få eksperthjelp...  
Neste seiletappe blir som å seile fra Oslo til langt syd i Portugal. Vi har kommet i skikkelig langturmodus og lange etapper med bare oss to ombord er (forutsatt gode værforhold) nema problema. ;-)    Sitter på en restaurant og skriver - har nettopp hatt besøk ved bordet av to flotte brasilianske damer som visstnok har gjort noen avtaler om å møte gutta i Mega Fun i morgen formiddag ;-)

1 kommentar:

Thore sa...

Hei. Fikk dessverre ikke med meg at dere ville ha meldinger på seilasen til Belem. Har hatt mange jærn i ilden, så noe har passert hus forbi. Vil gjerne hjelpe, så best om dere sender en kort sms til meg på 91660225. Når regner dere å være på Trinidad & B. ??
Beklager glippen.