søndag 13. januar 2013

Vi har tatt helgefri og backpacker i Pipa

06:13.70106s
35:03.01638w

Pipa er touristic og til en viss grad relaxed, men en grei avveksling fra Natal. Blir to netter her og drar tilbake til Natal for å klargjøre båt for vårt neste lange strekk - 8 dager til Belem i Amazonasdeltaet. Senere i dag møter vi to norske og 3 brasilianske prinsesser ;-)
Vi seiler sammen med den svenske båten Mega Fun og treffer seinere Jennifer av Stockholm som nå er på Fernando de Norohna, men kommer til Belem 25. januar. Begge er 50 fots Oceanis. Jenniffer er på sin andre jordomseiling. Mega Fun hadde planlagt Brasil - Sør Afrika og så det indiske hav til Filipinene, men har endret planer og går nordover etter en forsinkelse på 6 uker etter motorreparasjon i Puerto Rico hvor vi har truffet dem tidligere.
Kaptein Percy på Mega Fun har filipinsk kone og har planlagt å ha båten i Filipinene 1 år. Han er Padi instruktør- og Filipinene er et dykkeparadis. Antall øyer er så stort at det tar mer enn 20 år å besøke dem alle hvis man besøker en ny øy hver dag!!

Strekket til Belem blir det lengste vi har gjort alene, men vind og strøm er med oss - så det bør gå greit. Uansett litt rart å legge ut på et lengre strekk igjen etter å ha vært på svai siden 1. juledag.
Det blir korte oppdateringer på <Følg oss> på nettsiden vår under veis.

Til våre værprofeter i Norge: Vi ønsker daglig SMS om mulig, men ikke gribfiler, hvis ikke uventede ting dukker opp. Regner med å holde oss 5 mil utenfor djupaalen mesteparten av reisen for å unngå de små fiskebåtene som ikke har lys før vi er 20 meter fra dem og som ikke synes på radar eller AIS.
Alt vel!


Elisabeth Hval
Tlf. 92202152

Ingen kommentarer: