torsdag 28. juni 2012

Jeg bommet...

60-åringene med barnevogner på brygga var 44 og 58... De kom i dag igjen, satte seg på benken rett bak båten. Per inviterte på lunch og en øl ombord, kvinnen (58) likte ikke løk, tomat og fetaost og takket høflig nei, i tillegg måtte hun passe på utstyret deres og de to hundene de hadde. Kameraten takket ja, men etter iherdige forsøk torde han ikke ta langgangen ombord - beina var dårlige etter et hardt liv og balansen det samme.
Det endte med at vi tok med oss øl og satte oss på benken sammen med dem.
Et meget hyggelig og muntert møte med to vagabonder fra hhv Bornholm (han) og Nord Jylland (hun). Antakelsen om at de var på ferie fra Kristiania var helt feil,
"Ja, men dere må da ha mye til felles med dem???"
"Det har vi nok, men de har nok med seg selv - de holder seg der, men vi vandrer rundt, men vi er ikke som sigøynerere!! Vi er ærlige, stjeler ikke, har respekt for andre og driver ikke med junk (harde stoffer) men drikker og tar oss ei pipe hasj."

"For 12 år siden reiste mann min - jeg overlot det jeg hadde til barna, og valgte dette livet! Det er ikke så forskjellig fra det dere gjør!"

Et veldig hyggelig og lærerikt møte med to som hadde valgt en annen vei - et møte vi ikke hadde opplevd hvis vi ikke selv var åpne for kontakten.

Ingen kommentarer: