onsdag 20. juni 2012

Vi har kompassfeil - dessuten har vi fått en smittsom sykdom

....."bryggesyken" heter den visst - det kan være alvorlig og hindre en i å kaste loss, men så lenge tiden brukes til stadig å forbedre båten for de syv hav, samt møte gode venner og familie - så er det nok ikke av det alvorlige slaget. I Portsmouth er det visstnok enhavn hvor det ligger mange seilere som "skal sette seil neste uke" - vi skal ikke dit!
At kompasset har vist feil er vel returen fra Danmark bevis på - vi skal jo sydover...

Det er likevel spennende å ligge til en brygge - to båter bortenfor ligger en nydelig seilbåt fra 1926 i 8-meterklassen. Det er samme type båt, bygd av Anker på Vollen, som kong Olav ble OL-mester med. Masta på båten har eieren fått av kongen selv. Vi er så heldige å ha blitt kjent med eieren, 75 år og pensjonert VG-journalist. Særdeles hyggelig å møte en så kunnskapsrik sosial og kulturell fyr opp til flere dager på rad. Det har vi satt veldig stor pris på, Jens Henrik Stemland ;-)

Det samme har vi gjort når Ragnhild og Dagfinn dukket opp en kveld - og Vidar og Toril den neste. Alle hadde de med nyplukkede jordbær fra Røyse - bare for at vi skulle lengte litt ekstra hjem ;-) Men hjemmet vårt er her nå - og vi lengter bare etter å få vind i seilene - det blir ikke så lenge til! (Vi skal bare ha litt mer til å funke - for vi går ikke på akord med sikkerheten)((Forrige setning er beregnet på svigermor ;-))

Dagen etter (onsdag) fikk vi hyggelig besøk av Øystein og Stefania, samt Aleksander tidligere på kvelden.

Ingen kommentarer: