tirsdag 26. juni 2012

Vi er midt i Skagerak

Forventet adkomst Skagen kl 0530 i morgen tirsdag. Det er foreløpig havblikk, men blåste 8 ms i starten - kulingvarsel til natta. Vi har ikke kjøpt middagsmat, men derimot makrellharpe. Den har hengt etter i 35 mil nå uten resultat ;-)Vi får sjekke hva som ligger i skapene.
Ellers er vi imponert over kartverket - vi ser tydelig dybdekotene i vannet - som en rett strek - der dybden går fra 200 - 500 m. Vi valgte gå rett fra Færder til Skagen - hvilket vil si at vi stort sett har fått strøm rett i mot store deler av turen til nå.

Admiralen har nettopp lest kulingvarsel og beordret hardvindsfokk montert ig 2 rev i storseilet. Jeg lystrer, men vet ikke om jeg skal tro på kuligvarsel når det ser slik ut:

Lå endelig i uthavn i natt - vi sier ikke hvor ;-), men bilder er lagt ut på facebook.
Bli venn med Per på fb for å få hyppigere oppdateringer.
De siste dagene er brukt til å få orden ombord - trekke ledninger fra vindmølle til batterier - kun solcellene og litt annet nips gjenstår nå før båten er "ferdig"

Fikk en overraskelse da vi demonterte alle lister rundt vinduer forleden. Alle festeskruer lot seg stramme til en hel omdreining - kanskje ikke så rart vi har hatt noen smålekkasjer.

I går ettermiddag kom vi inn i et skikkelig regnskyll før det klarnet opp - da oppdaget vi at det surklet litt i teakdekket på styrbord side - noen planker var løse og vann hadde trengt under dem. Ikke noe stort problem, kun kosmetikk og vi gjør ikke noe med dette før vi treffer billigere arbeidskraft ;-)

Foeøvrig er vi ikke spesielt imponert over seilmakeren i Leangbukta - uten å ha spurt om pris ba vi de sy på 3 borrelåsbånd på et beskyttelsestrekk til redningsbøya - det forlangte de 1100 kroner for! Umoralskt spør du meg - når hele stasen med lykt og redningstau koster 1700 kr ny. Aldri mer skal vi handle der - da sverger vi til Eyvind på Elvstrøm - de er mer fair!Bildet over er tatt av hjemvendte s/y Go Beyond da vi møtte dem på vei hjem og vi på vei ut, nord for Drøbak.

Vi nyter at vi nå for 5 gang denne sommeren har passert Færder - det blir en stund til neste gang.

Alt vel!

Ingen kommentarer: