fredag 7. juni 2013

Hektiske morgentimer på Hiva Oa

Våknet til et voldsomt regnvær – ca 400mm på noen få timer. Havna vi er ankret opp i ligger i en bukt med høye fjell rundt. Plutselig kom jungelen fossene ned i bukta , større trær og mye stor kvist festet seg i ankre. ror og propeller. Fullstendig kaos. Vi måtte kutte hekkankeret for å komme løs og flykte ut av bukta hvor vi ankret på utsiden. Så inn med jolla for å redde ankeret vi hadde festet til en tom dieselkanne. En stor tømmerfloke var i ferd med å bli dratt unna av 3 joller og vår dieselkanne var midt i tømmerfloken... Vi berget til slutt ankeret. Har bestemt oss til å gå til øya Hauta og Hanamiabukta der. Satser på mindre svell enn her hvor det på det verste er 1 m bølger som kaster oss fram og tilbake og hvor vi aldri er trygg på egen eller andres ankring.
Burde nok ha fylt litt diesel også, men dropper det og satser på at det holder til den nordligste øya vi skal besøke som heter Nika Huva.
Miss My kom i går og Felice kommer i morgen. Vi hadde middagsgjester fra Yum Yum i går kveld – lapskaus av Escaloppe de Veau (kalvefilet) – ble bare helt perfekt.
Det finnes en del gudefigurer (Tikier) rundt på øya her, men vi dropper de til fordel for en enklere ankringsplass på Tahatu. Her ligger også Gaugin og Chaque Brel begravet.  Kanskje handler vi litt mat før vi stikker, kanskje ikke. Man blir litt lat og laidback av å være på slik tur. Spilen i storseilet skulle også vært reparert, men det er alltid en mulighet manjana. Nå er det bare korte etapper en god stund og forhåpentlig paradisiske ankringsplasser. Det var ikke Hiva Oa.
For to dager siden kom det inn en norsk katamaran med 10 ungdommer ombord. 2 av dem hadde tidligere som barn seilt jorda rundt med sine foreldre i Svanhild – en kjent norsk galeas på 73 fot. Vi spiste middag sammen på stedets hotell og vi har lånt Svanhildboka av dem som vi må levere tilbake før vi stikker.
Alt vel, men veldig rullete – vanskelig å sitte å skrive på PC'n.-

Ingen kommentarer: