lørdag 17. mai 2014

Endelig framme etter 8 døgn i sjøen

Som alltid – helt herlig å kaste anker etter en lang etappe i sjøen. Denne gang var det ekstra godt fordi etappen var lang og relativt krevende med vind stort sett på 35 kt + og bølger på 3m +
Å kaste anker var heller ikke det enkleste – da 80 m ankerkjetting var lastet under dørken i cabinen. Vi fikk hjelp av John i Southern Star til å frakte kjetting opp i ankerbrønn i vindværet før vi kunne sette ankeret på 12 m dyp i kritthvit sand.
 
Vi både føler på temperaturen og ser på palmestrendene på innsiden av oss at vi nå er tilbake i Pacific og tropene etter 6 mnd i sivilisasjonen. Politi og tollvesen har ikke mer bensin – så de fikk ikke kommet ut for å kontrollere båt og mennesker – vi får dra inn og lete dem opp i morgen.
Southern Star hentet nykommere til grillbord etter at vi hadde ankret opp og fjernet 8 døgns skjegg og svette. 
17 mai-feiringen tar vi i morgen – vi har en flaske real champagne som vi har fått av Connie og Jon Terje – imorgen skal den få ben å gå på... Bedre anledning enn dette – finnes ikke.
 
Skal bli godt med en hel natts søvn nå – det begynner bli en stund siden sist. Det ligger 4 båter til her – de har vært her en ukes tid for å vente på en klar kveld til å besøke den høyst levende vulkanen på naboøya Tanna. Tirsdag ser det visst bra ut- så kanskje må vi flytte på oss allerede da – selv om vi helst hadde tatt det med ro noen flere dager. Vulkanbesøket er imidlertid "et must" når man er her – og vi vil ikke unnvære det.  Soving er for gamlinger..  (Takk for Horten-hilsning)
 
 

Ingen kommentarer: