fredag 4. juli 2014

Det er derfor vi er på jordomseiling

Refleksjoner 040714
Endelig en kveld hvor vi bare sitter i båten med kyllingsalat og et glass hvitvin - Stan Getz dempet i bakgrunnen. Livet er godt. Under dørkplatene er to halvmonterte lensepumper - ledninger ikke koplet til, komfyren lekker gass og må repareres og varmeveksleren i motoren har en liten lekkasje. Vi har ryddet i salonen og det ser på overflaten ut som alt  er ok. Vi slapper av - har sagt nei til et par hyggelige invitasjoner i andre båter, og sagt nei til å gjøre mer i dag. Vi har fått en uke til - den enes død den andres brød. Stormvogel må være minst ei uke til på land - og da følger vi dem...
Forøvrig har vi idag - besøkt 5-6 steder for å få fylt gass på vår svintunge Statoilflaske uten å lykkes - lykkes med å kjøpe elektroniske kart fram til Thailand - kanskje lykkes med å få ny satelittelefon på Iridiums regning - kanskje ikke. (Kan skrive en halv bok om akkurat dette)
Per har vært hos tannlege for å vurdere rotfylling av en jeksel som "kommer og går" med smerter. Problemet er at slik behandling tar min 3 uker - og neste gang vi er i sivilisasjonen hvor vi tør oppsøke noe annet enn medisinmenn, er i november. Etter rådføring med tannnlegesønn og sjekk i lommeboka endte det med resept på smertestillende og antibiotika og så krysser vi fingrene og skjærer tenner.

Det jeg skulle skrive om var noe helt annet - det skulle handle om latskap - manglende engasjement - folk som ikke tar jobben på alvor  eller som ikke setter sin ære i å løse oppgaven. Folk som ikke vil bli best - eller i det minste gode nok.

Siste halvdel av dagen har vært på verftet hvor Stormvogel står i krybbe (på land), mens nesten ingen ting skjer. Robby fra Southern Star er maskiningeniør, multitalent og en mann som er vant til å ta ledelsen. Peter er tidlgere softwaredirektør og selskapseier med masse ansatte, også vant til å ta ledelse, men mot verftet og slappe ansatte som går presis når det er lunsj eller når arbeidstida offisielt er slutt må begge gi tapt. Jeg blir superfrustert over folk som gir seg før oppgaven er løst - som ikke står på til the bitter end - som ikke tar ansvar. Når jeg lirer denne leksa av meg ovenfor Peter og Robby - sier Peter: "Det er derfor vi er på jordomseiling - disse folken kommer aldri til å seile jorda rundt"

Ingen kommentarer: