fredag 18. juli 2014

På krokodillejakt

 
14:29.763s
144:57.180e
Igjen en utrolig seilas i snitt over 7 kt. Startet i røyken fra Lizard island kl 0800 sammen med Southern Star og Stormvogel. Skikkelig kappseilas hvor vi måtte bruke alt vi hadde av seil for å slå Stormvogel med en hårsbredd. Utrolig hvordaq enkelte gutter trigges av konkurranse.  Sjekkket ut en ankringsplass på en sydligere øy før vi endte nord for Howick Island. Ankersnaps og party ombord i Oda kl 1300 med kjeks, ost og hvitvin mm. Den som vinner racet holder ankersnapsen.... Southern Star hadde sjøsatt sin supre jolle og fungerte som taxi da vi i to omganger entret Howick Island rett etter mangroveskogen.
Elisabeth var utstyrt med klubbe og Per med machete da vi gikk i land, og det første som møtte oss var et enslig gravsted pyntet med store skjell og et fareskilt med krokodille på.
Vi gikk så en tur i mangroveskogen – høyvannslinja – og det må innrømmes at vi var ekstra vaktsomme på krokodiller som vi allerede har sett hvor raskt kan bevege seg fra undervannsstilling til inn på land...
 
Høy stemning – og godt og komme trygt ombord i Oda igjen. Avreise i morgen bestemt til kl 0630 da vi har ca 55 mil å seile til neste mål.
Det blir en riktig litteraturkveld ombord i Oda i kveld – da vi hadde 11 timers søvn siste natt og er godt uthvilt til å lese bøker.
 
 
 

Ingen kommentarer: