onsdag 1. mai 2013

"Hundreåringen

som klatret ut av vinduet og forsvant"

har Per lest og storkost seg med i dag på ett årsdagen for vårt seilprosjekt, mens barnefamiliene rundt oss har hatt grillparty på stranden fra kl 1300 - det er for tidlig for oss - ihvertfall når man har kommet dypt inn i en bok :-) (514 sider på et døgn er vel bra progresjon)

Boka var inspirerende og jeg skjønner at vi fortsatt har mye ugjort og mye å se fram til...
Som følge av dette har vi nå gjort noen små forberedelser som åpner muligheter for et liv etter tyfonsesongen i Stillehavet.. samt kanskje en sesong til i den vestlighe delen...
Vi vet jo aldri helt hvor ferden går, men i dag har vi bestilt bryggeplass på Fijii fra 1.11 - 30.4 (syklonsesongen). Alternativet er å gå til New Zealand, noe som kan bli en tøff rute, men likevel fullt mulig. Har betalt for den første mnd på Fijii (rett ved flyplassen i Nadi) med rett til ytterligere 5 mnd. En tur hjem og en bobilltur noen mnd på New Zealand eller i Australia i tyfonsesongen er dermed innen rekkevidde.

Gratulere med dagen alle sammen!!
Vi dobbeltfeirer i dag - i tillegg til å spille arbeidersanger og Einar Gerhardsens taler ombord :-) feirer vi at det i dag er det et år siden vi flytta inn i Oda - det året har gått utrolig fort!! (Per startet dagen med å spille Internasjonalen på båtnettet :-)) - og fikk ihvertfall oppmuntrende tilrop fra en fransk båt  (de andre sov vel...)
I dag morges kom den svenske barnebåten Salsa hit, mens den norske katamaranen Yum Yum med Thore og Valentin gikk videre til Marquesas - det gjorde også 4 andre båter.

Det har vært et kraftig høytrykk sør for oss som har gitt meget sterk vind (50kt) og rotete sjø på veien til Marquesa. Det er i ferd med å gi seg nå - og vi seiler nok videre innen ei uke. Først skal vi imidlirtid ha med oss to dykk på Isla Tortuga, hvor venner nettopp har dykket både med hvalhai (gedigen stor) og 8 hammerheadhaier. Det blir fullklaff hvis vi får til det samme - gjør vi det har vi nok dykket med de aller fleste haislag i verden bortsett fra den ene vi ikke ønsker møte...

Nytt mannskap på Oda
I går kveld tok vi ikke opp badestigen - dermed er det god plass bak på båten under vindroret. 2 sjøløver bodde der i natt, men ingen ryddet opp etter seg - håravfall over alt. I kveld skal vi lære dem hvordan de setter på dusjen - noe de sikkert har nehov for da de heller ikke lukter spesielt godt...


I femten år har Elisabeth maset
om at den kommende "hunderåringen" burde lære seg å ride. For to dager siden beav vi oss ut på en fem timers ridetur i bratt terreng opp til og langs kraterkanten på verdens nest største levende vulkan (10 km i diameter). Det var en kjempeopplevelse - og siden hesten var av det snille laget klarte Per denne utfordringen med glans - ja han red sogår langt foran resten av hestefølget begge veier. Årsaken var nok at han som den tyngste personen fikk den største og sprekeste hesten - og denne var tydligvis en hest som ikke fant seg i at noen andre gikk foran seg - det hadde m.a.o. lite med rytteren å gjøre - han hadde nok med å holde seg fast  :-)  Det blir kanskje flere rideturer etter hvert - for det gav mersmak.

Det er ikke langt mellom nordmennene
I tillegg til de tre norske og to svenske båptene som ligger/lå her kom det for fem minutter siden en lettbåt fra et av de små cruisebåtene som av og til er innom her og dunket i skutesida med Heia Norge. Det var hele 11 nordmenn ombod som var på en 11 dagers båttur mellom øyene etter først å ha vært på jungeltur i Equador. M.a.o. samme opplegg som vi hadde for fire år siden. Spennende om noen av disse får samme drøm som vi fikk for fire år siden - nemlig å komme tilbake på øya for egen kjøl... og i tillegg gjennomføre det. Time will show.
Ingen kommentarer: