søndag 12. mai 2013

Refleksjon - dag 4 på havet

Den store Drømmen etter at vi fikk seilbåt, var alltid klarest på søndager. I Vestfoldskjærgården - fin bør - mot Færder.. hvor langt kunne vi seile før vi måtte snu ...
Ofte snudde vi seint - glemte at vinden nå var imot - at det var langt til bryggeplassen og kø på E18 hjem til Hønefoss.
Tenk å bare kunne følge vinden utover fjorden - ut i havet - til Danmark - England - Atlanteren .... bare tanken på den friheten gjorde at det kriblet i magen.
 
Nå er vi der - i et hav så stort at det dekker 1/3 eller er det 2/3 av jordas overflate? Et hav så stort at det tar en hel sommerferie - bare å nå til nærmeste ankringsplass..
Vi kommer fra Galapagos - et livsmål for mange - et sted med fantastiske opplevelser, men også "stressende" i den forstand at man må forholde seg til andre mennesker, myndigheter, dieselpåfylling, matinnkjøp, klargjøring av båt, kartoppdateringer, internett etc  Vi gledet oss hele tiden til neste etappe.
 
Nå er vi der - her er ikke spor av "stress" - det som ikke er gjort på forhånd - blir ikke gjort. Den maten vi ikke fikk kjøpt - har vi ikke og må klare oss uten.
Her har vi bare det vi har - er vi bare de vi er, og det eneste rundt oss er en ensom hval eller to - et hvin i fiskesnella - en flokk delfiner og en stjernehimmel over oss så klar og tydelig at melkeveien nesten blender i nattemørket.
Her har vi kontroll - ihertfall med vårt eget - hva havet måtte by på kan vi ikke kontrollere, men innrette oss etter.
Dette er maksimal frihet - dette er drømmen!

Ingen kommentarer: