lørdag 4. mai 2013

Ruta videre

Planer endres hele tiden - dvs vinden endrer seg... tenkte gå rett til Marquesaøyene - Hiva Oa - Fatu Hivas etc, men vurderer nå en mer sydligere rute. Denne er riktignok 900 mil lengre enn de opprinnelige 3000 nm, men fører oss til Gambier Island og kanskje til Pitcairn. Dette er steder som ligger utenfor "kokosnøttruta",  og som vanligvis besøkes av de som har rundet Kapp Horn. I tid trenger det ikke ta så mye lenger tid - enn rett til Marquesa. istedet for vind rett bakfra - får vi den fra babord - noe som går fortere. Uansett - vi drar ikke før til tirsdag, men driver nå å klargjør båt for det lange strekket. Har idag dykket til vi begge ble tomme for luft - og har klart å vaske hele båten under - det var mye algevekst der som setter ned farten. Anoder skifter vi på Marquesa - det er litt igjen. I går dykket vi to dykk på Isla Tortuga, men traff dessverre verken hvalhai eller hammerhai. derimot fikk vi nærkontakt med store whitetiphaier, skilpadder og tusenvis av barracudaer som svømte i sirkel over hodene våre :-) For to dager siden gjorde vi fullt oljeskift og filterskift - det gjenstår å sjekke/bytte impeller. I Fransk Polynesia går det rykte om at de tar all alkohol ombord - vi har bunkret for et halvt år - så det vil være noe skikkelig dritt. Vi kan heller plombere det for transit, men ryktene sier at det praktiseres ikke derfor gjemmer vi unna så godt vi kan - og satser på at det går bra... :-)

Time will show om vi har flaks eller ender i jailen - bøtene er visstnok heftige. Nå er Elisabeth utålmodig og vil til byen for å hente klesvask som ble innlevert for tre dager siden... må få opp farta - så får man heller hvile når man blir gammel...

3 kommentarer:

antaris sa...

Hei Elisabeth og Per.
Likte siste setningen i innlegget.
Ønsker dere alt vel på neste seilas.
Hilsen
Andrè M

Alf sa...

Så bra dere fikk dykket!. skal dere ikke følge Felice/ Miss My og alle dei andre?.. men gå deres egne veier til Gambier island? - Er Elisabet utålmodig er det forresten bare å dra.
Idag kom sommeren - jobbet i hagen og drukket litt rosevin i kveldssolen og snakket om turen :-)

Elisabeth og Per sa...

:-) we'l do, men Feice skal samme vei - får se under veis om vi endrer planer, men Gambier (og Pitcairn) samt alle atollene nordover mot marquesa er spennende og upløyd mark for de fleste..