torsdag 27. desember 2012

Det kan være farlig i Brasil, men vi sikrer oss


Sannhet eller myte? For de fleste og på de fleste steder er det ikke farlig. Vår inngjerdede og bevoktede havn ligger i et område som visstnok ikke er av der tryggeste - det ble vi påminnet om i dag.
Vi fikk skyss til byen av en kunde på marinaen vi ligger. Han satte oss av i byens sentrum - hvor vi gikk gatelangs i noen timer på 2.juledag Tenkte å spasere ned til strandpromenaden som ligger sør for ankringsplassen vår. Etter en stund var vi omtrent tilbake til utgangspunktet. Havna vår var bare et kvartal unna - vi spurte om veien til stranda. Fikk da beskjed om at området vi gikk i var farlig og at risikoen for ran var stor. Vi valgte ta en buss selv om det var lyse dagen og en spasertur hadde vært både sunt og nødvendig etter 2 uker i båt. Deretter tok vi en drosje. Kom hjem m taxi etter det var mørkt. Spiste middag på den hyggelige yacht- klubben og så kom hun som serverte og sa at hun måtte gå kl 2100 for å få en buss gjennom området utenfor - fordi det var farlig å gå der... Natten før hadde Micke og Finn-Hugo hatt en sen kveld på byen - de var ikke tilbake i båten før 0430 - da hadde de spasert gjennom det samme området. Når en fattig lokal servitrise ikke tør spasere der - bør kanskje vi som er rike, i brasiliansk målestokk - være ennå mer forsiktige... Vi tar drosje fra nå av! Igjen tenker jeg på at farene på havet er langt mindre enn de på land! 

Natal var en spennende by - en blanding av Afrika og Europa. Mange salgsvogner for mat og diverse - ala Thailand og et yrende folkeliv. Gatebarn var det også - og vakre  kvinner var nok ikke alltid like "uskyldsrene" som det kunne se ut til. 
I kveld har vi tatt farvel med Micke som drar videre til Rio for å feire nyttår med venner der. I morgen er siste dag med Finn-Hugo før han drar til Norge for å feire nytt år. Vi planlegger en tur til den søndre delen av Natal i morgen - kanskje klarer vi skaffe internett ombord slik at vi kan skype m familie hjemme. Vi gleder oss til å høre hvordan de minste i familien opplevde jula - "en skulle vøri fire år i romjul'n" og vi skulle gjerne vært der og opplevd det sammen med dem.

Ingen kommentarer: