lørdag 29. desember 2012

Langt innover Amazonasfloden - fifty shades...

Guttedrømmen var å padle Amazonas. Det er mulig å seile minst 1000 nm innover Amazonas, men det er neppe å anbefale da regntiden er foran oss og det flyter mye på vannet i denne enorme floden. Likevel skal vi dit, men sannsynligvis med fly,  og så få til utflukter på floden når vi har kommet langt inn. Vi har startet letingen etter flybilletter og forslag til turer, men det tar tid da vi ennå ikke har fått nett ombord og er avhengig av å finne restauranter med nett. Om vi lar båten ligge i Natal eller seiler til Fortaleza eller ennå lengre til Belem før vi drar inn i Amazonas, vet vi ikke ennå. Uansett tenker vi seile innom disse havnene før vi drar til fransk Guyana og Surinam. V har m.a.o. (sannsynligvis) foreløpig droppet turen sydover til Patagonia og Kapp Horn - Antarktis, men det byr seg nye muligheter. Erfaringen med å være fire ombord på lange strekk var også meget god - så vi kvier oss nok litt for bare å være to. Legger vi turen nordover mot Panama får vi kanskje med oss Carribien også - og på denne ruten har vi ikke lenger strekk enn maks en uke om gangen - og det går fint med to. Seilvind og strøm nordover er god - og snittfarten kommer til å bli bra.
Seilteknisk:
Bortsett fra noen få dager med fulle seil eller bare full genoa har vi seilt med 3 rev i storen og delvis innrullet fokk hele tida. Da er båten stabil - og vi har null problemer med kraftige squalls på natten. Likevel har snittfarten vært godt over 6 knop hele veien. Stillebeltet var heller ikke veldig problematisk - riktignok fikk vi en del motstrøm, men værmeldinger fra Thore og Finn Roger har hjulpet oss til å finne rett kryssingspunkt og overfarten har vært uproblematisk. Vi håper det fortsetter slik og tar gjerne flere væroppdateringer på sms når vi er i gang igjen, gutta ;-)

Dagligliv:
Foreløpig kooler vi'n  i Natal - har vasket båt en dag og fått vasket klær et par andre dager. Snart skal vi rydde soverommet også - der vi har lagret masse for å få plass til gutta boys som seilte med oss fra Cap Verde. Vi nyter roen og det å sove i en seng som er tilnærmet er horisontal.

Bøker:
Det er ikke så mye som haster - i dag lese Per en hel bok før frokost:  Hemingway - Mannen og havet. Synd jeg ikke leste den før vi begynte fiske - da hadde vi miligens fått opp flere av de STORE som vi mistet. Boka bør leses av alle fiskeinteresserte, men er også god litteratur for dere andre ;-) (Han fikk vel Nobelprisen i litteratur etter denne utgivelsen)

Etter vi drog leste vi i nettaviser om verdens mest solgte bok / bøker for tida: Fifty shades of Gray. Det skulle visst være en temmelig vovet sak - moderne husmorporno;-) "Noen av oss" hadde lyst til å lese boka - og vi fikk Carl Erik til å ta den med til Kanariøyene - det viste seg da å være 2 bind og et tredje skulle komme snart...  Bøkene ble ikke ulest og da Finn-Hugo skulle mønstre på i Cap Verde hadde han bla fått ønske om å få med seg bind 3.
Finn-Hugo er en belest og lærd mann som ofte frekventerer bokhand ler, men denne gang valgte han en bokhandel langt utenfor sitt vanlige handleområde... "lDette var litt flaut...." Han tok mot til seg og spurte etter boken som var kommet i handelen et par dager tidligere.... "Bak disken stod en unge jente i tyveårene - hun spurte om hun skulle pakke den inn - jeg svarte nei og gikk ut etter å ha betalt. Hun så rart på meg... Deretter snudde jeg og gikk inn igjen og lurte på om jeg kunne få en byttelapp"

Det kommer ingen bokomtale på denne siden, men det har rent mye vann i havet siden Agnar Mykles bok "Sangen om den røde rubin" ble forbudt på 50-tallet
;-)

PS
Finn-Hugo: Jeg tro bare du fikk med deg de to første bindene når du reiste tilbake i går. - vi kan sende deg den tredje.

1 kommentar:

Solgron sa...

Vi tok fly til Manaus, den store byen inne i Amazonas, og båt videre derfra for å bo ute i regnskogen. Manaus er en opplevelse i seg selv, men ekstra spennende med piraiafisking og alligatorspotting, samt tur innover i regnskogen. Dere har noe å glede dere til:-)