lørdag 8. desember 2012

Slik får vi værmeldinger :-)

Tusen takk til Thore Frivind Stubberud.
Her ser dere væremeldingene vi får med jevne mellomrom fra vår værprofet på Ringerike. Som vedlegg følger en grib-fil som vi kan berhandle videre på datamaskinen.

"Hei.

Virker som vind og bølger endrer retning rundt øyene dere er, som jo ikke for seg er unaturlig. Men det stemmer også at vinden skulle dreie litt mer nordlig dog ikke mye men har dere gått sørvest av Sao Nicolau for for å gå opp til Mindelo på nordøst siden av Santa Luzia og Sao Vicente så kan det lett stemme at dere får vinden og bølgene mot, et stykke i alle fall . Ville tro dere fikk mer vind på stb forafor tvers eller mittskipps når dere hadde passert Sao Nicolau. Regner med at ved avgang Mindelo at dere stikker sørover mellom Øyene Sao Vicente og og Santo Antao.

Julen på Fernando de Noronha kan bli en fin opplevelse, flotte sandstrender og naturskjønne omgivelser.
Vinden ser ut til å avta ytterligere. I morgen kan den dreie noe mer nordlig retning 050, og ca 10 kn.
Vinden kan avta enda mer mot mandag og dreie mer mot nord, 037 og ca 8 kn. Bølger ubetydelige.
Vindretningene kan nok oppfattes annerledes ved land hvis det er høye klipper rundt.

Har klippet dette fra mearea2.text Her kan dere lese 3 lett bris og lite trolig 4. (ser ut for at jo lenger sør i området for disse meldingene jo mer unøyaktige er de.

CAPE VERDE :
Easterly 3 or 4 but Locally Variable 4 or 5 in extreme northwest. Moderate decreasing. Thunderstorms with gusts in northwest.


Vedlegger grib filen så kan dere studere litt nå før dere legger ut. Dere ser at det i øyeblikket er mer vind lenger sør på ruta deres enn det er rundt øyene dere er nå.

Nå tar jeg med ICE modemet mitt (som jeg har i båten om sommeren) opp på hytta i valdres og blir til tirsdag. Må opp og sette skiene i stand for sesongen.

Ha en fin-fin helg. Og husk fôr til kjølsvinet når dere provianterer, og når dere har rev i seilet er det vanlig å ha en kyllingbit i cockpiten. Aquavit til Linjedåpen MÅ dere ha."

1 kommentar:

Thore sa...

Takk for fine ord om værmeldingen. Håper dere får nytte av den, men ikke at jeg må melde ugunstig vær. Håper dere også får en uproblematisk overseilngen. Navigere neceste est.!!