tirsdag 11. desember 2012

Vi reiser i løpet av tirsdag

Planen var å dra i dag, men det er relativt mye som må på plass før man går ut på storhavet i 14 dager. Micke (vårt nye mannskap) fyller også 29 i dag - og storsjarmør som han er, er han allerede populær hos både lokale og seilende piker. Som Micke sier "En merker en blir eldre, men godt er det at flickorna hele tiden er 20" I kveld sitter rederne inne og forsøker få div saker på plass, mens øvrig mannskap drikke champagne på havnepuben. (Micke hadde kjøpt inn 3 flasker - og dette får han seinere servert fra puben - ikke helt Norge dette :-)

Vi har  handlet inn mere mat og alle båtens tomrom er nå overfylt. På dekk står en stor koffert (bringer lykke :-) med 50 liter rent drikkevann. Flere avlastere er montert - for nå skal vi ha en spribom i 14 dger som skal stå dønn fast.
Thore værguider oss hele tiden - daglig på sms og hver annen eller 3. dag med gribfiler på epost.
Vaktliste er laget og regler for mannskap :-) er på plass - alt etter at Micke - som er en ryddig og strukturert kar spurte om det. Da måtte kapteinen sette seg til tastaturet og så ble det orden på sakene :-) (Se Mannskapsregler i toppmenyen)

Vi har også vært så heldige å fått overta en del av provianten etter Modus Vivendi som nå reiser hjem til Norge etter det dramatiske rorhavariet. I tillegg har vi jo overtatt deres mannskap og fått låne en backup satelittelefon siden vår til tider ikke er helt til å stole på. Vi ønsker Lotte og Dag alt godt - og håper å se de på havet igjen etter en pause!

I dag har vi fylt 150 liter diesel - alt filtrert i eget filter for å unngå alle langturseileres mareritt - dieseldyr på tanken. Selv om det sies at dieselen her skal være bra - stoler vi ikke på andre enn oss selv - da har vi heller ingen andre å klandre... så vi filtrerer den likevel.

Det blir spennende å se hvordan det vil være 14 dager på havet - helt overlatt til oss selv - helt unna muligheter for hjelp hvis noe oppstår - og ikke minst det å krysse ekvator hvor vi kan risikere fra null vind til squall av storms styrke i løpet av få minutter.
Vi gleder oss til nye utfordringer - og til å åpne magnumflaska fra Conny og Jon Terje når vi har fast grunn under føttene - og ikke minst til å snakke med de der hjemme på julaften. Vi håper vi da er på land, men det skal holde hardt da vi nå er to dager etter opprinnelige plan.

Til alle: Vi ønsker dere en riktig god jul!
Nettsien vil være oppdatert med med hvor vi befinner oss på kartet og noen få notater under veis - Se i toppmenyen Det er ikke bare på kartet dere ser oss, men under kartet vil da av og til være korte innlegg.

Til slutt:
Tusen takk for hyggelige meldinger på satelittelefon - vi ønsker oss flere - fra Else og Halvor, Pia og Håvard, Geir og Aina, andre langturseilere, værprofetene våre, Hakuna Matata, Timeout, Fryd, Else og Ingvar, Vidar og Toril, Bror Finn-Hugo, Carl Erik og flere som vi ikke husker akkurat nå - da vi må slette sms når de overstiger 20.

Fortett å send sms - og særlig nå når vi blir alene på havet  - det er og blir et høydepunkt hver gang det klinger i telefonen : Hvordan du gjør det? - finner du ut i artikler nedenfor.

Ingen kommentarer: