torsdag 6. desember 2012

Taraffal - Ilha de Sao Nicolau

16:34,1454N
024:21,6245W
 
Hit kom vi i går morges kl 0800 etter en fin overfart med nok vind (25-30 knop) og bølger (2-3 m) til at vi seilte med 3 rev i storseilet og hardvindsfokk hele veien. Likevel holdt vi konstant 6 - 7 knop og raskere ville vi ikke seile da vi hadde beregnet ankomst i lyset.
Slet en del med ankring når vi kom fram til bukta hvor det fra før av lå ca 15 båter – de fleste franske.
Litt lange vakter på noen og dårlig soveforhold for de andre – gjorde at vi tok en lengre formiddagshvil etter en skikkelig frokost med ankermedisin.
Kom oss etter hvert til byen – hvor den ene store tunafisken etter den andre ble løftet i land fra båtene. I dag skal vi kjøpe 1 kg tunakjøtt (pris ca kr 30) og lage sushi ombord, men først er det frokost og taxitur til andre siden av øya hvor vi tenker besøke hovedbyen på Sao Nicolau.
Vi drar videre nord og vestover til Mindelo på øya Ilha de Saao Vicente i morgen tidlig – bare 45 mil. Beregner være der i 2 dager for sluttproviantering og klargjøring av båt for kryssen til Brasil.
Her er temperaturen ca 28 grader det er lite vind og smret smelter på brødskiva...  kos dere der hjemme – det gjør vi her hjemme.
 
 
 
 

Ingen kommentarer: