søndag 15. juli 2012

120 båter venter på et trygt værvindu i Cuxhafen

Vi er ikke blant dem - vi ligger trygt i kanalen og nyter synet av vårt nye vindror. Bruker heller tida til å gjøre litt mer arbeid som vi har skjøvet på. Som følge av nyinnstallasjoenen må vi bl.a. Flytte litt på dieselvarmeren, men det vil nok gå greit. Kanskje får vi tid til å gjøre noen andre forbedringer også, hvis ikke blir det seinere. Foreløpig varmer sola - og vi ligger med orkesterplass til å se de store båtene dundre forbi i den smale kanalen. Her er langt til butikk, dessuten har vi brukt nok penger på en stund til vindroret. Peter Forthmann reiste ens ærend fra Hamburg til Oda for å overlevere vindroret og hjelpe til med installeringen. Det var egentlig meget enkelt - kun 4 skruer gjennom skroget over vannlinja og et enkelt feste for en blokk.
Han var hos oss i 3 timer - et meget hyggelig og morsomt møte. Peter er ingen hvemsomhelst i den internasjonale seilverdenen ;-)

Vi teller nok på knappene om vi i et godt værvindu skal seire direkte til Sør-England - eller om vi skal ta Standing Mast Route i Holland. Time will show - uansett er det en lang seiling igjen til Cuxhafen.

Her vi ligger er det god plass - ca - maks 5-6 båter med folk ombord - stort sett hollendere og noen tyskere. Samtlige har sendt anerkjennende blikk til vårt vindror ;-)

Fra Holtenauslusen i går gikk vi i følge med en rekke svensker - opp mot 20 som var på tur med Den svenske kryssarklubben til Helgoland. I det vi gikk ut av slusa hadde Per litt liten tid og kastet fortøyningen før to båter foran hadde sluppet seg løs. Det resulterte i at admiralen måtte tre til - hoppe over i de andre båtene når vi passerte for å skyve oss fra i den sterke sidevinden.... Ikke akkurat en avgang skipperen er stolt av.... Vi gav jernet oppover kanalen for å slippe å se dem igjen.... Ufff...

Nå går admiralen tur, men finner neppe noe butikk - for jeg har studert google maps og vet den er langt unna - dessuten er det søndag. "Penger spart er penger tjent" ;-)

Ingen kommentarer: