onsdag 18. juli 2012

og det ble morgen første dag....

men vi er fortøyd på tredje natta - venter på at mye vind mot mye strøm ikke lenger skal gi grov sjø.... men det har visst vært slik siden Gud skapte havet og sa Bli lys! - det var da vindværet startet - stopper kanskje heller ikke på en stund. 
Kjennere sier at det ikke er mulig å gå sydover med vestlig vind av styrke 5 bft - nå har vi 6-7bf.

Vi har likevel gjort progressjon i dag ved at vi har flyttet oss 500m vestover til en annen havn - Jachthafen - hvor de bla har internett.
Langturbåter som har gjennomført en jordomseiling eller et langt havkryss vender ofte hjem med masse gjesteflagg i masta. En tysk katamaran lå til kai med full flagging. Vi tok kontakt og ble invitert ombord. De hadde lagt ut på en 3 års tur, men det tok 14 før de vendte hjem.....

Ved siden av oss ligger en annen flott tysk båt med et par som skal seile ARC og samtidig skal på en 3 års tur. Vi drar kanskje samtidig med dem over tyskebukta og nedover Holland. Mulig avreise er sannsynelig på høyvann lørdag natt, men værmeldingen avgjør. Akkurat nå uler det i masta og synger i vindmølla, samtidig som det regner....

I morgen ca kl 1700 venter vi Hans og Liv som skal på samme slags tur som oss - de har blitt sinket i Kielbukta etter motorproblemer i Danmark, men nå er alt i orden igjen, og de fosser mot Rendsburg i ettermiddag og til Cuxhaven i morgen.


Ingen kommentarer: