mandag 30. juli 2012

Fra Holland til Frankrike

Vi er i Fecamp i Frankrike. Kanalene i Nederland stengt pga hetebølge - broene kunne ikke åpnes - etter å ha ventet et døgn i Amsterdam og deltatt i grillparty på natten med nederlandske ungdom drog vi videre Nord OstSee kanal og ut i Nordsjøen / den engelske kanal igjen. Overnattet på seacamp marina ve Ijmunden og startet neste morgen mot Frankrike og Dunkerque. Det innebærer en nattsesiling i den engelske kanal med strøm, trafikk og ikke minste sandbanker inn mot Dunkerque som vi kjørte slalom mellom i nattemørket. Den engelske kanal om natten må sies og være interessant, men slett ikke så trafikkart som Maasområdet utenfor Holland.

Fra Dunkerque til Boulogne sur Meer - så til til Fecamp hvor vi kom inn i natt - i den heftigste innseiling noensinne!!!.... mer om det i boka vår :-)


Vi kan bare si som det står i Reeds almanak: innseilingenen er vanskelig i 5 beaufort med vind fra west - "in 7 beaufort - don't even think about it". Vi hadde "bare" 5 beaufort, men stupmørke... 

I Fecamp som i Boulogne sur Mer traff vi også Andante igjen - hyggelig som alltid!. Ellers har vi truffet en svenske , men ellers er det særdeles langt mellom skandinavierne.


 I morgen tidlig stikker vi over dammen til Cherburg (15 timers seiling i litt dårlig vær og motstrøm :-) så til Brest og over Biscaia den 4 august hvis været tillater det. Seiler sammen med Andante - en 53 fots båt som seiler minst 2 knop raskere enn oss... Alt vel - det meste funker og mannskapet er topp. I dag en rolig dag med strålende vær og småvedlikehold.

Ingen kommentarer: