lørdag 21. juli 2012

Vi er i Holland.

Vi er ferdig med tyskebukta (takk og pris) og "landet" i Holland på en av de utrolig østfrisiske øyene Nordnerey.
Startet kl 0430 i dag morges for å benytte oss av den sterke tidevannsstrømmen (4 knop) ut  fra Cuxhafen.
Vi hadde 10 - 12 m/s imot strømmen - og med rotete bølger på det meste opp mot 4 m - det var tidvis strabasiøst - og det samme var ankomsten til Nordnerey. Deretter tok det seg bare opp!

Morsomt å erfare hvor flott båten tar vannet og bølgene - og hvor fort man blir vant til livet på skrå. (fartsblind)

Hardvindsfokk (vi har det :-) og 2 rev i storen hele veien, var vår safe'ing - og det virket.. En av kapteiene sov t.o.m. en time underveis - en annen vurderte å ofre litt til krabbene under veis - men tørr kjeks hjalp..
Kan vel kanskje ikke si at vi seilte sammen med Andante - da de startet 1,5 time etter oss, men vi kom ihvertfall likt til restauranten og nachspielet...  I morgen starter vi kl 0600 for igjen å ha nok vann under kjølen, samt ha en mulighet til å rekke fram til Harlingen i løpet av et døgn... Det blir mao den lengste seilasen på turen så langt. Deretter har vi tenkt å cruise fra havn til havn via Amsterdam og igjen ut i strømhelvete - den engelske kanal
.

Andantefolket er et hyggelig folkeferd - kanskje seiler vi sammen over Biscaya, men time will show. Seilere har som regel ikke fastlagt planer - vi tar det som vinden vil - og Andante seiler mye raskere enn oss - ihvertfall med motor :-)

Andante kan du møte her

Ingen kommentarer: