mandag 2. juli 2012

Det er fullmåne og halvsommer i Danmark...

Vekkeklokke på 0600 i dag - måtte ut på høyvann og klarte det ;-)

Hamnekapteinen i Asaa var en veldig hyggelig fyr - i tillegg hadde han en langturseiler i magen og egen båt liggende klar på havnen. Om han kommer avgårde noen gang vet vi ikke, men han var medlem av Langtursejlernes forening i Danmark og forærte oss siste nummer av deres tidskrift. Der var det mye nyttig lesing og tips for vordende langturseilere.
Vi håper at vi møtes i Stillehavet ;-)

Det er langt til østspissen av Jylland - særlig i motvind, men vi seilte neste hele tida. Skjøtet hardvindsfokka på innsiden av vantet og det gjorde susen.
I Grenå har vi bodd tidligere - også denne gangen klarte vi komme fram etter at restaurantene var stengt og Hamnekiosken reddet oss som sist - to røde pølser og en cola - dermed er kaloribehovet dekket også i dag.

Sist kjempet vi til oss en plass ved å stupe i vannet og fortøye rundt en pæle på utsiden av en svenske.
I år fant vi en ledig bås mellom to pæler. På havnekartet stod det at avstanden var ca 4 m - admiralen sa det ikke gikk - skipper sa at båten var 399 og det burde gå - det gikk ikke.... Dermed måtte vi bite i det sure eplet og pent spørre en tysker om vi fikk ligge utenpå han (han hadde lagt ut fendere og det er jo en invitasjon) Vi gjorde det samme og fikk seinere besøk av en mye større danske.

Vindmølla ble reparert i dag, men etter prøvekjøring - kjørte den ikke, men stod bom fast. En mutter jeg trodde jeg hadde mistet i vannet hadde kilt seg fast bak propellen og forårsaket det hele. Nå synger den som før - for hele havnen.

I morgen en gang drar vi til Tunø - en liten øy rett nord for Fyn. Kommer ikke sommeren der heller - oppsøker vi den...
Oda hilser!

Ingen kommentarer: