fredag 13. juli 2012

Vi har kjøpt vindror

Blir lenger i Kiel enn planlagt da vi nå har gjort avtale om montering av vindror ikke langt herfra, men i Kielkanalen på søndag kl 1000. Det holder derfor at vi reiser videre iløpet av morgendagen. Har også hatt kontakt med Hans og Liv i deres splitter nye Jeanneau 53 S/Y Andante som ligger hakk i hel på oss. De er forventet til Kiel i dag, men har motortrøbbel og kan bare gå og fortøye for seil! Problemet er antakelig bagatellmessig (vannpumpe) og løses sikkert ved landkjenning i Tyskland. Håper å treffe dem i Kielkanalen nær Rendsburg og sannsynligvis krysses våre spor også seinere på turen.

Vindror er en mekanisk sak som virker som en autopilot - den styres av vinden - et lite seil bak på båten som har forbindelse til hovedroret. Den sørger for at båten alltid har den ønskede vinkelen mot vinden Uten at vi må bruke noe elektrisitet. De fleste langturseilere forteller at dette er den nyttigste investeringen de har gjort og den regnes som et mannskap ombord. Vårt mannskap har ennå ikke fått noe navn - gode forslag mottas. Den er utrettelig og krever verken mat eller drikke. Går gjerne hundevakta uker i strekk.
Eneste aber er at det blir enda mer stæsj bak på båten og at den ødelegger for bruk av badetrapp når den er montert.

Nå har nok Oda det meste av det man kan forvente av en godt utrustet langturbåt med lite mannskap. Da er det bare oss, resten hviler på....

Lurer du på hvordan vindpiloten (vårt ekstra mannskap) virker, kan du studere videoen på denne nettsiden
http://windpilot.com/n/wind/en/vide

3 kommentarer:

Mrceb sa...

Kan jeg få bilde!?:) Har bytta ut vg.no med oda.dot

Elisabeth og Per sa...

Alt til sin tid - du skal snart få lære å justere det selv :-)

Elisabeth og Per sa...

Bildene er lagt ut på facebook