tirsdag 21. august 2012

Dårlig start på dagen

Fikk txtmelding fra Skattetaten om at skatteoppgjøret er klart. Åpnet nettsida og registrer at Per fikk 5700 kr i straffeskatt fordi han hadde levert selvangivelsen for seint. Fy f... Trodde jeg hadde gjort alt riktig, men fikk en påmelding om ikke levert selvangivelse i begynnelsen av august. Jeg hadde levert kontoendring m.v. i mars mnd, men antakelig glemt å trykke på rett knapp for å sende inn uendret selvangivelse. Sendte med et følgebrev, men det hjalp tydligvis ikke - hvis det i det hele tatt er manuelt lest. Firmaet var nedlagt 1.1.2011 så jeg har også trodd at jeg var vanlig skattemottaker... det var jeg visst ikke.

Uff... dette er mer en 1/3 månedsbudsjett for oss.

Når vi la oss i går kveld etter en hyggelig tur på landsbyen var kjøleskapet dødt. Kl 0430 våknet Per og begynte undersøke nærmere - det var bare en ledning som hadde løsnet - og nå virker alt igjen.

Vi beveger oss nå sydover da det er brukbar seilvind. Hvor langt vi kommer vet vi ikke - time will show. Er vi ikke i nærheten av en havn før det blir mørkt - kan det hende vi fortsetter, men det er en del garn langs kysten her - og de ønsker vi ikke komme i kontakt med.
Forøvrig var Camarinas et lite og hyggelig sted, men restauranten på brygga var ikke all verdens - til de som kommer etter så bør dere velge noen av de mange i landsbyen.

"Landingen" i går var også litt hektisk da det blåste en del på tvers og vi klarte hekte vindmølla på babord side inn i vindmølla til en engelsk båt (på stb side) i det vi kom litt i nærmeste laget. Begge vindmøllene klarte seg uten skade :-)

Da har vi på turen hatt tre landinger kapteinen er lite fornøyd med:
1 - I Smøgen lagde ankeret vårt buemerke i brygga - det står der til evig tid.
2 - I Fecamp hadde vi tidenes innseiling på tvers i høye bølger bakfra i et meget trangt innløp midt på natta...
3 - I Camarinas hilste vi på vindmølla til naboen... dette holder for en stund, men etter å a vært på havet siden 3. mai - må vel dette likevel holde til godkjent. Det er nok kapteinens stolthet som har lidd mest skade.

I går hadde vi en flott opplevelse ved at en flokk på 10 - 12 delfiner i samlet flokk kom mot oss - og etterpå hoppet og spratt foran og rundt båten en stund. Vi ser oså mye finner av fisk over vannet uten at vi vet hva det er. Elisabeth mente i tillegg at hun så en haifinne.

Når vi ligger i land kryr det av fisk på 0,5 - 1 kg rundt båten - de spiser av sjegget som har grodd i vannlinja - og lager knitrelyder hele natta. hadde vi ikke visst hva det var hadde vi trodd at det var noe feil på det elektriske. Fiske er visstnok ikke spesielt god - så vi har ikke giddet å fiske på den.

I Danmark - når vi var i sjøørretland - kjøpte vi ny fiskestang og snelle. Inen av delene har tålt saltvannet - og er allerede kassabelt. drittkjøp. Det blir nok nytt og skikkelig havfiskeutsyr før vi går til Madeira eller kanariøyene - da skal ikke en tuna eller gullmakrell føle seg trygge lenger. I tillegg klarer vel disse fiskene holde tritt med Oda for fulle seil (eller motor)

Det har nok blitt mer motorseiling enn vi i utgangspunktet forventet - da vinden i liten grad har vært på vår side - nå ser det ut til å snu, men idag kommer den rett bakfra og opp til 10 m/s. Vi får se om vi skjærer kursen litt slik at vi får den mer på skrå. Uansett er det deilig med vind bakfra i forhold til midt i trynet som vi har hatt mest av til nå. Ship o hoi - nå er havna snart tom for båter da de andre seilbåtene har gått for en times tid siden, mens vi har kost oss med skatteoppgjør... :-)Ingen kommentarer: