fredag 10. august 2012

fant ikke solkremen...

det kan sikkert straffe seg...
Den beste medisin mot solbrenthet er imidlertid dårlig nett..
Brukte 1,5 timer på å betale en regning på 230 kroner - under dekk er det svalt og det går greit uten solkrem ... foreløpig.

Til andre langturseilere: Sørg for å ha autogiro på det dere kan få det til på... trodde forresten det var slutt på regninger etter at vi reiste...

Etter hvert blir det nok en midddag i land... admiralen har vasket båten utvendig og det står for tur å pakke hardvindsfokk. Nå skal vi ikke ha mere motvind på en stund :-)

Satelittelefon vår (splitter ny) har vist seg å inneholde en del som ikke helt holder mål. Alle telefoner innenfor et visst serienummer (inkl vårt) er tilbakekalt over hele verden... det hjelper lite da vi har kjøpt den privat - og ikke vet hvilken butikk i USA den kommer fra.... Vi jobber nå med å aktiviere SIM-kortet slik at vi kan få sjekket om den virker eller ikke. Han vi kjøpte den fra er behjelpelig og vil antakelig sende ny telefon med Håvard og Pia i september. Det går greit da vi ikke skal krysse atlanterhavet før seinere. I mellomtiden får vi ordne oss med dårlig nett i havner og mobiltelefon. Greit at det er i orden før vi setter over til Madeira og Kanariøyene.

På en måte føles første dag i La Coruna som første feriedag - og at det som har skjedd tidligere har vært forberedelser og transport. Likevel har vi hatt flotte opplevelser underveis - og nyter hver stund - med eller uten stilongs....  I morgen blir det vaskedag - ullklær skal pakkes vekk for en stund - sannsynligvis helt til juletider.. da er vi igjen klare for stilongsen....
I bakgrunnen summer Piece by Piece med Katie Melua...

Admiralen har visst sovet for mye de siste dagene - for ullvasken var allerede ferdig i bøtter på dekk  og jeg fikk akkurat ordre om å fylle på en halv liter motorolje... "det som er gjort er gjort" - jammen mener hun det er litt vann i motorrommet også, men fant fort ut at det var ferskvann og nok skyldes skyldes  hard dekksvask rundt pidestallen. Sjøvannsfilteret derimot, fikk en gjennomgang med MIN tannbørste.
Deilig å seile med et slikt mannskap!

Ingen kommentarer: