tirsdag 14. august 2012

Tiden går fort

når man har det moro... eller når man jobber med PC.
Vi møter stadig nye hyggelige mennesker. En ting forundrer meg imidlertid: Hvordan tør de legge ut på langtur uten mer solide datakunnskaper???  Kanskje har de penger nok til å ha ferdigkjøpte kart på kartplotter for hele ruta... det hadde kostet oss en formue - og er ikke aktuelt. I stedet har vi måttet ty til diverse PC-løsninger - som vi har 3x backup av. Bare å vedlikeholde minst 3 - Pc'er og ha backup når noe ryker er i seg selv tidkrevende nok...

Men det blir billig, man rekker nemlig aldri butikken før de stenger, når man begyunner med dette fra morgenen av - dessuten blir det heller ikke noe restaurantbesøk - for vi har jo måttet stappe noe i trynet i løpet av dagen likevel. Dog tærer det på langturlageret - all den flotte hermetikken og suppekartongene vi kjøpte i Tyskland. Nå er vi nærmest skrapa fant, men nesten alle PC'er fungerer mot AIS GPS - to forskjellige kartsystemer og satelittelefon..

Etter hvert blir vi nok mer drevne - og tar det ikke så nøye. Vi vet jo alltids hvor vi er - og funker ikke systemene kan vi jo bare seile videre til neste havn som er godt merket - uten kartPC... papirkart har vi jo - ihvertfall overseilingskart :-)

Takk til de av dere som har sendt hyggelige meldinger på satelittelefon (se under) - det er virkelig hyggelig at noen følger med - og kanskje kan vi gjenopplive noen minner for noen - inspirere andre eller berolige svigermor - dette går greit!

Ingen kommentarer: