lørdag 25. august 2012

Figuera da Foz

Start 0730 - ankomst 1830. Silkeføre med 11 ms rett i ryggen, men mye svell og enda mere fiskegarn. Seilte sammen med Kristina & Ingemar i S/Y Tinto ll - en av de aller flotteste båter vi har vært ombord i - en 43 fots svensk Fantasi fra 1998. Vi var ute å spiste med dem i Leixoes utenfor Porto på et superhyggelig spisested rett ved den skitne havna. Havneavgift 21€ mot 37€ i Figuera da Foz. Vi entret havna i 11 ms på tvers og ble beordret longside på ei ventebrygge av en macho politimann ( m pistol) Han gjorde ingen mine til å hjelpe til når det blåste rett fra brygga, men fikk ikke noe valg når Elisabeth kastet taukveilen rett i trynet på han ;-) Deretter ble vi kommandert inn på havnekontoret for å vise pass og båtpapirer som deretter ble overført til div skjema i 3 eksemplarer. Intet å fortolle. ( skjønner ikke at de spør om det siden vi allerede har tollet inn i Portugal for noen dager siden)
Ingemar og Kristina stod klar og hjalp til med fortøyninger da vi seinere bakket inn i båsen ved siden av dem. Der lå også en norsk 43 foter fra Stavanger? med to skolebarn ombord, som nå var på vei hjemover etter 5 mnd i Middelhavet.

Den nærmeste tiden nå er det bare små dagsetapper fra havn til havn nedover til Algarvekysten. Fortsetter haveprisene som i dag finner vi oss nok en svaiplass utenfor ei strand - vi har jo uansett alt vi trenger ombord og kan ta jolla, som vi ennå ikke har prøvd, til byen.

Alt vel - alt fungerer og vi seiler bra.

Ingen kommentarer: