mandag 27. august 2012

Vi er i Peniche

Kom i går i litt humpete sjø, men fin seilvind. Lå i havn og var ute og spiste sammen med Kristina og Ingemar i Tinto ll. Bouilabaisse på oss med sverdfisk, conger, skate og hai - en hel kjele. Kom etter at havnekontoret var stengt - så Tarzans sønn måtte klatre over havneporten for å lukke de andre inn. Merkelig at det gikk etter så mye mat ;-)
Peniche ligger på den vestlige tuppen rett nord for nesa på Portugalkartet. Kappet vi passerte var spektakulært. Noen mil veatover ligger noen av Portugals svært få øyer. Vi skal seile til den største - Berlingo? i morgen. Siden vinden er som den er nå skal det være trygt å ankre der og ta jolla til land for å besøke dette unike naturområdet - som særlig fuglelskere setter pris på. Neste dag går sannsynligvis turen til Cascais, men der er det svindyrt å ligge i havn (visstnok en av de aller beste i Portugal)
Når vi kom i går måtte vi lighe utenpå Tinto ll. Mens vi tok den obligatoriske ankerdrammen - fra en messingflaske kjøpt på Lyngør - dukket immigrasjonsmyndighetene opp (politi). De lå med 3 båter rett ved siden av oss. Fram med båtpapirer og pass for alle mann. Ingemar inviterte han ombord - noe han takket ja til - det gjorde han også til whiskyen som stod på bordet - i full unifoem og bevæpnet som politiet alltid er her ;-) Litt andre forhold enn hjemme. "Tilfeldigvis" stod vårt GoPro-kamera på - så hele seansen er behørig dokumentert ;-) med lyd og bilder. Papirarbeidet og tollklareringen gikk smertefritt..

Ingen kommentarer: