torsdag 2. august 2012

Fortsatt i Cherbourg - reiser fredag formiddag til BrestAv behagelighetsgrunner velger vi vente til i natt eller i morgen med å gå til Brest - i dag er det mye vind midt i trynet og 2-3 meter bølger. Framover blir det bedre. Det ser også ut som om det den nærmeste uka skal bli helt greit å krysse Biscaia til La Coruna (Spania).

I dag har vi fjernet badestige - for at vindroret skal kunne fungere optimalt - vi gleder oss til å teste det, men det skjer neppe på overfarten til Brest - for da blir det nok mye motorseiling på kryss.
Andante er på vei fra Guernsey mot Brest - og ligger dermed ca 1 døgn foran oss i løypa. Drar vi i natt - kan vi kanskje redusere dette.
Har ligget sammen med en 46 fots svensk Swan (Gigi) de siste to dagene - de drog akkurat nå og tenker seile rett til La Coruna (5 døgn?) men så er de også 8 personer ombord. Båten eies av en stiftelse og en del av mannskapet er betalende passasjerer.


Turen foran oss er planlagt veldig nøye med blyantstreker i papirlkartet - angivelse av strømhastighet og retning på forskjellige punkter i løypa. Får vi det til får vi meget god hjelp av strømmen på den lange etappa. Enkelte steder kan den gå opp i 7 knop, men der holder vi oss nok litt unna da det er nær land. Vi safer og går antakelig på utsiden av noen av kanalløyene - selv om det blir en lengre tur.

Planendring
NBNB Oppdatert klokka 1750) Kanskje endrer planer seg raskt - ved at vi f.eks seilrer strake veien fra Cherbourg til La Coruna. Grunnen er i såfall very roug sea langs land mot Brest når vi antakelig er der - ved å droppe Brest og gå langt ute får vi mye bedre og tryggere forhold. Avgjørelsen er ikke tatt ennå. Dere kan sannsynligvis følge oss ved å klikke denne linken http://marinetraffic.com/ais/datasheet.aspx?MMSI=257840040&menuid=&datasource=ITINERARIES&app=&mode=&B1=Search 

(Klikk show on map)

Ingen kommentarer: